StoryEditorOCM
KnjiževnostTUŽNA VIJEST

U 48. godini umro Bekim Sejranović, jedan od najčitanijih BiH književnika, studirao je u Rijeci, magistrirao u Oslu, pamte ga i Splićani

Piše PSD
21. svibnja 2020. - 19:59
'Po Bukovskom, to je jedina stvar koja čovjeka bar neko vrijeme čini sretnim. Biti dobar u onome što radiš' govorio je Bekim SejranovićRanko Šuvar/Hanza Media

U 48. godini, puno prerano, nakon kratke i teške bolesti, umro je istaknuti bosanskohercegovački književnik i književni prevodilac Bekim Sejranović, potvrdilo je Udruženje za promociju i popularizaciju književnosti "Imperativ", a objavio Klix.ba.

Bekim Sejranović je rođen 1972. godine u Brčkom, a u Rijeci je završio pomorsku školu, a zatim i kroatistiku. U Oslu je magistrirao južnoslavensku književnost na Povijesno-filozofskom fakultetu.

Autor je knjige kratkih priča "Fasung", romana "Nigdje, niotkuda", "Ljepši kraj", "Sandale", "Tvoj sin Huckleberry Finn" i "Dnevnik jednog nomada".

Jedan je od najčitanijih i najtalentiranijih BiH pisaca, 2009. godine je za svoj roman "Nigdje, niotkuda" dobio nagradu Meša Selimović.

Njegovi romani i kratke priče prevođeni su na...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 06:31