StoryEditorOCM
GlazbaGuitars Dialogue

Jedan od naših najpoznatijih gitarista i skladatelja ima novi projekt; ‘Novi doživljaj prirodnih zvukova s gitarom‘

Piše JOŠKO DADIĆ
10. svibnja 2023. - 12:39

Bruno Mičetić, poznati hrvatski gitarist i skladatelj iza kojeg stoji opsežna glazbena karijera, predstavo je novi projekt "Guitars‘ Dialogue" u kojem nevjerojatnom kombinacijom električne i akustične gitare stvara glazbenu rapsodiju.

Jedan od najpoznatijih hrvatskih gitarista i skladatelja s bogatom karijerom i suradnjama s mnogim eminentnim glazbenicima, Bruno Mičetić,predstavit će novi projekt "Guitars‘ Dialogue". Ovaj hrabri iskorak u karijeri donosi sasvim novi stil, koji kombinira električnu i akustičnu gitaru, a inspiriran je ljepotom prirode. Projekt predstavlja prvim singlom "Colours from within", a prvi album pod nazivom "Sonosfera" objavljen je u digitalnom obliku.

"Jasno je da je to jedan sasvim novi doživljaj prirodnih zvukova isprepletenih s magijom gitarskih nota.

Bruno je neprestano u potrazi za novim zvukovima, a ideja za ‘Guitars‘ Dialogue‘ rodila se usred pandemije kada su mnogi ponukani novonastalom situacijom u prirodi potražili mir i bijeg od stvarnosti. Cijeli album snimljen je početkom ove godine u prekrasnoj Puli, u studiju ‘Analogic Recording‘ kod Alena Spade koji je ujedno radio i mix za najavni singl ‘Colours from withing‘, a master potpisuje Luka Jenuš.

Spot za ovaj singl potpisuje ‘Lemon Production‘, a snimljen je u jednoj potpuno opuštenoj intimnoj atmosferi s naglaskom na samo sviranje i instrument", kažu promotori turneje koja će se u lipnju i srpnju, te u studenom održati u Hrvatskoj (02. lipnja - Guvernerova palača, Rijeka, 09. lipnja - Klub Kazališta Komedija - Kontesa, Zagreb, 25. lipnja - Park na Trgu zahvalnosti, Punat, 05. srpnja - Dvorac Janković, Daruvar, 06. srpnja - Tabor Film Festival, Desinić, 24. studeni – Mala dvorana KDVL, Zagreb).

– "Colours from within" predstavlja prvi korak u mom novom projektu i potpuno novoj priči koju sam želio ispričati. Iako je projekt zamišljen kao dijalog između dvije gitare, odlučio sam prvo objaviti potpuno akustični singl jer je to jedna drugačija strana mene, a i načina na koji me drugi doživljavaju. Akustična gitara me oduvijek privlačila, ali sada sam konačno smogao hrabrosti da zagrebem u taj svijet i uhvatim se u koštac s novim tehnikama, zvukovima i mogućnostima koje pruža.

Na albumu su prisutne električne gitare, jer ne želim zapostaviti ni tu stranu sebe. Kao glazbenik, smatram da je važno kontinuirano otkrivati nove svjetove i svoje mogućnosti. Ideja za ovaj projekt već je neko vrijeme tinjala u meni, ali kao i uvijek, pristupam svemu s velikim respektom, posebice kad je riječ o svijetu akustične gitare, te mi je trebalo neko vrijeme da se ohrabrim i napravim ovaj iskorak, ali sada sam spreman podijeliti ovaj dio sebe s publikom i jedva čekam vidjeti kako će ljudi reagirati na ovaj novi zvuk – kaže Bruno Mičetić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 21:50