StoryEditorOCM
Izbori 2021KAMEN PO KAMEN

Uskoro su izbori (i) u Hvaru: sanira se i rijetka mletačka riva na Jadranu, više od 650 tisuća kuna ulaže se u popravak drevnog porta

13. travnja 2021. - 15:56

Županijska lučka uprava uz svoj najveći projekt na otoku - dogradnju sućurajske luke vrijednu 29 milijuna kuna - otvorila je i radove na sanaciji pomorsko-građevinskih objekata na području gradskog porta u Hvaru.

Zahvati u gradu podno Španjole ponajprije uključuju sanaciju obale Fabrika, dijela Rive ispred zgrade Arsenala, gata ispred Venerande (Mola) i gata ispred Franjevačkog samostana (mulet u Križa) te potpornog zida Šetnice Put Križa. Radove obavlja tvrtka "Kain građenje" iz Metkovića, a njihova ukupna procijenjena vrijednost iznosi 656.568 kuna.

– Sanacija povijesnog dijela hvarske luke, osobito obale Fabrika iz 16. stoljeća, jedne od najstarijih sačuvanih iz doba Venecije, te obale ispred zgrade Arsenala, iznimno je zahtjevan građevinski zahvat koji će se u etapama izvoditi još i do mjesec i pol, pa se stoga građani mole za oprez i razumijevanje – poručuju iz gradske uprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 12:40