StoryEditorOCM
Izbori 2021PULJKOV ZAMJENIK UZVRAĆA

Bojan Ivošević prihvatio ‘izazov‘ HDZ-ovog Vice Mihanovića: Ajmo malo o Mosoru, malo o zaštiti našeg bisera, ja i Vaš zamjenik... Javio se i prozvani Stipe Božić

Piše PSD
17. svibnja 2021. - 16:34

Bojan Ivošević, kandidat Centra za zamjenika gradonačelnika, odgovorio je na podbadanje HDZ-ovog Vice Mihanovića.

Podsjetimo, nakon što je kandidat Centra za gradonačelnika Ivica Puljak pozvao Mihanovića na sučeljavanje, HDZ-ovac je odgovorio da će se vrlo rado odazvat i pozvao ga da povede Ivoševića, jer se on bolje od Puljka razumije u komunalnu problematiku.

Ivošević mu nije ostao dužan. Kada već spominje zamjenike, poručio mu je, neka na sučeljavanje dovede i svog zamjenika Stipu Božića s kojim ima o čemu popričati.

- Drago mi je da me gosp. Vice Mihanović prepoznaje kao osobu koja dosta zna o komunali Grada Splita i njenoj infrastrukturi, ali isto tako vidim da on i dalje nije shvatio da se njegov slogan vicegradonačelnik odnosi na zamjenika, pa ukoliko već želi vidjeti sučeljavanje zamjenika gradonačelnika ja sam i više nego spreman sučeliti se s njegovim zamjenikom Stipom Božićem.

Pogotovo na temu Mosora koji je jedan važni resurs Splita, kojeg baš HDZ-ova vlast trenutno devastira sa sjeverne strane i istu stvar ima namjeru raditi s južne strane. Pa ajmo malo o Mosoru, malo o zaštiti našeg bisera, ja i Stipe Božić. Jedva čekam - napisao je Ivošević na svom Facebooku uz citat Kaštelanove pjesme "San u kamenu" i fotografiju nedavno minirane staze na sjevernoj strani Mosora, od Dugopolja prema vrhu Ljubljan.

Nije prošlo dugo da se javi i prozvani Božić. U komentarima je Ivoševiću obrazložio zašto se slaže s krčenjem Mosora s dugopoljske strane i pozvao ga u planinarski đir.

- Već sam hodao stazom koju ovaj "urbani" građanin spominje i to mnogo prije nego se on rodio. To su nekoć bile staze života. Ono što su danas magistrale i autoceste to su bile pješačke i konjske staze uzduž i poprijeko hrvatskih primorskih planina. Njima se "prometovalo" radi obrade škrtih krških vrtača-dolaca. Doci i staze su u posljednjih 50 godina zapušteni a priroda je "podivljala", staze su zarasle i neprohodne. Vrijedne težake zamijenili su planinari i izletnici koji te zapuštene staze, kao u spomenutom slučaju, oživljavaju. Naravno da je osobi koja u, ovom slučaju, spominje te staze ovo navedeno nepoznato, i zato ću ga rado povesti jednom od ovakvih staza koja našem biseru, Mosoru, daje novi život - poručio je Božić.

- Poštovani gosp. Stipe Božić ako sam dobro pročitao Vi odobravate ono što se radi na sjevernoj strani Mosora? Vaša alpinistička karijera je briljantna, ali oboje smo sad kandidati za upravljati ovim gradom kao zamjenici gradonačelnika. Stoga ukoliko poziv i dalje vrijedi vrlo rado ću se sučeliti s Vama na temu našeg grada u cjelini, pa i na temu Mosora - odgovorio mu je Ivošević, na što je Božić kratko komentirao: "Jedva čekam".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 02:49