StoryEditorOCM
Izbori 2021siguran u pobjedu

Aktualni poteštat Jure Brkan predstavio svoju buduću zamjenicu i planove za iduće četiri godine: ‘Plaćat ćemo režije umirovljenicima s malim primanjima‘

13. svibnja 2021. - 15:01

Kandidat za makarskoga gradonačelnika, aktualni gradonačelnik Jure Brkan predstavio je program HDZ-a kao i svoju kandidatkinju za dogradonačelnicu Marinu Andačić Krivić. Kako je istaknuo Brkan promoviravši brošuru ''Ostvareno 2017.-2021. '', svi realizirani projekti najbolje govore o njegovom kvalitetnom radu u prošlom mandatu.

– Realizirani projekti, te oni koji su u pripremi ili na početku ostvarenja, zalog su da ne dajemo isprazna obećanja već smo spremni raditi za program sadržan pod sloganom ''Za budućnost Makarske'' – kazao je Brkan, koji je biračima poručio da glasuju za listu HDZ-a za Gradsko vijeće, na kojoj je on nositelj, dok su kandidati Marko Raos, Marko Ožić-Bebek, Joško Lelas, Joze Vranješ, Miro Mucić, Daniela Primorac, Marija Lelas, Sanja Bašković, Mario Vranješ, Petra Šantrić, Magdalena Jurilj, Josip Bagarić, Nikolina Radalj i Damir Mendeš.

Premoć u Vijeću

Predstavljajući Marinu Andačić Krivić, kazao je da je riječ o vrijednoj višoj stručnoj suradnici iz Odjela za društvene djelatnosti grada Makarske, koja sa svojim višegodišnjim iskustvom itekako zna kako se kvalitetno radi posao.

– Nakon naše pobjede 16. svibnja, prvi radni dan samo ćemo nastaviti započete projekte. Gradsku sportsku dvoranu smo otplatili. Gradit ćemo Kuću Sunca, spoj Zrinsko-frankopanske s magistralom, spoj Kotiške s D-8, reciklažno dvorište, uređivat ćemo Trg pape Ivana Pavla II. ispod kojeg će biti podzemna garaža, uredit ćemo zgradu Merkura 5 za kulturnu djelatnost.

Za žičaru smo dobili sve potrebne dozvole i sada čekamo da Ministarstvo turizma raspiše natječaj i aplicirat ćemo za sredstva. I time se stvaraju preduvjeti za razvoj selektivnog turizma kojem otvaramo širom vrata, pod uvjetom da je kvalitetan. U svim projektima imamo izvrsnu suradnju s JU MARA i ravnateljicom Lidijom Vukadin Vranješ, kao i s gradskim Odsjekom za projekte. Na dobrom smo putu da do konca ove godine, uz podršku općina s područja Rivijere, preuzmemo upravljanje Domom zdravlja Makarska. Tu su još brojni drugi planovi vezani za obrazovanje i kulturni plan. Vjerujemo da ćemo imati najviše mandata u Gradskom vijeću, a koji će nam omogućiti da želje postanu realnost – istaknuo je Brkan.

– Nisam se bavila samo papirima, već radila s udrugama, djecom, mladima, umirovljenicima. Sve je ovo novi izazov za mene i zalagat ću se da Makarsku učinim ljepšom za sve naše sugrađane, od novorođenčadi do treće životne dobi – navela je Andačić Krivić, koja je nabrojila HDZ-ove projekte koji su u planu u sljedećem četverogodišnjem mandatu. Naime, tu su nadogradnja Osnovne škole Stjepana Ivičevića i poboljšanje drugih uvjeta kako bi se omogućio jednosmjenski rad. To isto se odnosi na Osnovnu školu oca Petra Perice koja bi trebala dobiti sportsku dvoranu. U Glazbenoj školi Makarska radit će se na tome da postane umjetnička i još oplemenjena baletnim odjelom.

image
Marina Andačić Krivić: Zalagat ću se da Makarsku učinim ljepšom za sve građane
Matko Begović/makarska KronikaBegovic/makarska Kronika

Za zdrav život

– Gradit ćemo i dječji vrtić na Zelenki i Dugišu iznad gradskog groblja, a vrtić "Ciciban" će dobiti zeleni krov. I dalje ćemo sufinancirati prijevoz studentima, a tu vrstu potpore od 2015. do danas su imala 352 studenta. Povećat ćemo broj studentskih stipendija s 35 na 50, a raduje nas da naši mladi Makarani sve više upisuju deficitarna zanimanja. Nastavit ćemo s božićnicama i uskrsnicama za umirovljenike te uvesti novi stalni mjesečni dodatak za umirovljenike s malim primanjima na način da ćemo im plaćati režijske troškove. Sport i naše 33 udruge kroz koje je u zdravi način života uključeno 2164 djece, mladih i ostalih sugrađana, i dalje će biti visoko na listi naših prioriteta – naglasila je Andačić Krivić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 18:32