StoryEditorOCM
ŽupaDANAS

Župa dubrovačka isplatila naknade korisnicima odluke o socijalnoj skrbi

Piše DV
18. ožujka 2020. - 15:03
Iz socijalnog programa Općine Župa dubrovačka danas je izvršena redovna tromjesečna isplata novčanih naknada osobama koje ostvaruju pravo sukladno Odluci o socijalnoj skrbi.

Tromjesečna naknada od 450 kuna isplaćena je umirovljenicima čija mirovina ne prelazi 1.500 kuna, 300 kuna isplaćeno je umirovljenicima čija mirovina ne prelazi 1.800 kuna te osobama koje se vode na Centru za socijalnu skrb Dubrovnik kao korisnici prava na tuđu pomoć i njegu. Korisnicima prava na osobnu invalidninu od Općine je isplaćeno je 900 kuna za prva tri mjeseca, a  onima s pravom zajamčene minimalne naknade 600 kuna. Malodobnoj djeci bez jednog roditelja i djeci bez jednog roditelja koja se redovno školuju isplaćeno je po 450 kuna.

Isplatom nisu obuhvaćene jedino osobe preko 65 godina bez ikakvih primanja zbog dodatne provjere dohodaka i primitaka od strane Porezne uprave. Ista će se izvršiti po dostavi traženih podataka.
Nakon redovne godišnje obnove dokumentacije i obrade koju je izvršio Odsjek za društvene djelatnosti i kulturu, Općina Župa dubrovačka izdvojila je iz svog proračuna 138.100 kuna za prva tri mjeseca tekuće godine.
Rješenja o ostvarenom pravu korisnici će dobiti putem pošte na kućnu adresu, a sljedeća isplata izvršit će se početkom lipnja ove godine.
18. travanj 2024 21:11