StoryEditorOCM
ŽupaI OVE GODINE

Općina Župa dubrovačka subvencionira autobusne karte učenicima

Piše dv
2. rujna 2022. - 14:50

Početkom nove školske godine nastavljaju vrijediti prava na subvencioniranje troškova prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola.

Svim osnovnoškolcima s područja Župe dubrovačke koji školu pohađaju u Gradu Dubrovniku omogućena je kupnja povoljnije mjesečne pokazne karte u iznosu od 50 posto ukupne cijene, odnosno 100 kuna mjesečno. Za ostvarenje prava na subvenciju, u Općinu je potrebno, osobno ili putem maila (katarina.barovic@zupa-dubrovacka.hr) dostaviti potvrdu o redovnom upisu u osnovnu školu i presliku osobne iskaznice.

Učenici srednjih škola i ove godine imaju potpuno besplatne mjesečne karte. Ministarstvo znanosti i obrazovanja, jučer je donijelo Odluku da putem županije, u školskoj godini 2022./2023. nastavlja s programom sufinanciranja troškova javnoga prijevoza srednjoškolcima iznosom od 75% cijene pokazne karte, a Općina Župa dubrovačka sufinancira preostalih 25 % tako da svi srednjoškolci iz Župe dubrovačke i dalje imaju pravo na besplatne pokazne karte.

Srednjoškolci koji su dosad bili u sustavu, dakle učenici od 2. do 4. razreda, već od danas mogu izvaditi besplatne pokazne karte na prodajnim mjestima JGP Libertas bez ikakvih potvrda.

Učenici 1.razreda srednje škole, za potrebe Ministarstva, moraju imati A4 potvrde od škole. JGP Libertas će danas sa svim srednjim školama iskomunicirati koji je najjednostavniji način da se te potvrde dostave Libertasu skupno. Obzirom su učenici novi, škole nemaju potpune podatke, a i e- matice su im tek jučer otvorene, tako da će se djelovati u ponedjeljak prvi nastavni dan.

19. travanj 2024 07:54