StoryEditorOCM
ŽupaPREGLEDAN ŽUPSKI SUSTAV ODVODNJE

Onečišćenje u Mlinima zbog obilne kiše tokom rječice Vrelo?

Piše DV
16. rujna 2017. - 14:44

Iz Općine Župa dubrovačka oglasili su se nakon što je županijski Zavod za javno zdravstvo jučer obavijestio javnost kako je more u Mlinima onečišćeno fekalnim vodama:

-Vezano za obavijest Zavoda za javno zdravstvo da rezultati analize mora za kupanje na plaži Mlini u Općini Župa dubrovačka, uzorkovanog 14. rujna, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli obavještavamo vas da je provedena kontrola i pregled sustava odvodnje otpadnih voda na području naselja Mlini, a posebno rad crpne stanice Mlini. Nisu utvrđene nikakve nepravilnosti u radu niti curenja unutar sustava. S obzirom da je uzorak uzet na mjestu uljeva rječice Vrelo u more kod hotela Mlini, velika je vjerojatnost da je kratkotrajno onečišćenje uzrokovano tokom rječice Vrelo uslijed veće količine oborina prethodnih dana - poručuju iz Općine Župa dubrovačka.

Dodaju kako će se u dogovoru sa Zavodom provesti ispitivanje na više lokacija kako bi se utvrdilo stvarno stanje kakvoće mora i potvrdila izvrsna kakvoća kao i na svim dosadašnjim ispitivanjima.

23. travanj 2024 17:07