StoryEditorOCM
ŽupaPOZVANI SVI BRANITELJI ŽUPE

Evo kako će Župljani obilježiti Dan općine i 30. obljetnicu oslobodenja

Piše dv
23. svibnja 2022. - 12:09

Pred nama je tjedan u kojem će se obilježiti Dan općine i 30. obljetnica oslobodenja Župe dubrovačke od srpsko crnogorske agresije.

Predstavnici Općine Župa dubrovačka zajedno s predstavnicima Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, u srijedu 25.svibnja, položit će vijence kod spomen-ploča palih hrvatskih vitezova. Polazak povorke prema spomen pločama iz Općine je u 17:30 sati.

Na sam dan općine, u četvrtak u 17:00 sati, na Spomen obilježju u Mandaljeni upriličit će se Sveta misa, nakon čega će uslijediti zajedničko polaganje vijenaca uz molitvu i odrješenje za sve hrvatske vitezove.

U 18:30 istog dana, u Hotelu Sheraton, upriličit će se Svečana sjednica općinskog vijeća na kojoj će se uručiti nagrada za životno djelo posthumno, Stijepu Galjufu. Nakon svečane sjednice uslijedit će Svečana Akademija sa predstavnicima brigada, postrojbi i članova udruga proizašlih iz Domovinskog rata kojima će se tom prilikom dodijeliti povelje zahvalnosti za sudjelovanje u ratnim vojnim operacijama oslobođenja Župe dubrovačke.

Predavanje o ratnim događanjima na području Župe dubrovačke održat će ravnateljica muzeja Domovinskog rata, Varina Jurica Turk.

Ovim putem pozivaju se svi branitelji koji su sudjelovali u obrani i oslobođenju Župe dubrovačke od srpsko crnogorske agresije da se, ukoliko žele, nazočiti Svečanoj Akademiji jave lokalnim braniteljskim

udrugama ili Općini Župa dubrovačka kako bi osobno mogli preuzeti pozivnice.

Brojna sportska događanja i humanitarne aktivnosti, kao i prethodnih godina obilježit će se u sklopu proslave Dana Općine.

25. travanj 2024 11:29