StoryEditorOCM
PelješacPELJEŠAC |

VINAR MIHO ROZIĆ UPAO NA SASTANAK Ministru Butkoviću sam kazao kako ima krive informacije!

Piše dv
15. siječnja 2021. - 11:29

Ministar Oleg Butković danas je posjetio našu županiju, potpisao je ugovor za obnovu i modernizaciju luke Ubli na Lastovu, a potom je obišao gradilište pristupnih cesta tunela Debeli brijeg kojeg gradi Strabag.
Tijek sastanka na Pelješcu prekinuo je vinar i vinogradar Miho Rozić, kako bi ministru Butkoviću skrenuo pozornost na obeštećenja vlasnika parcela izvlaštenih za potrebe gradnje prometnica na Pelješcu.
-Obratio sam se ministru Butkoviću kako bi mu skrenuo pozornost da je dobio krive podatke vezano za obeštećenje vlasnika parcela. Kazao sam mu kako bih, nakon svega, pristali na novčano obeštećenje, ukoliko ono bude pošteno, kao i na zamjenu zemljišta za oduzetu parcelu vinograda. Ministar je obećao sastanak u roku deset dana u Zagrebu na kojem bi se konačno riješio ovaj problem - kazao nam je u telefonskom razgovoru Miho Rozić, naglašavajući kako je za dogovor unatoč tome što nepovratno gube vrijedno zemljište.
Rozić također kaže kako je od Hrvatskih cesta tražio, temeljem prava na pristup informacijama, podatke o visini obeštećenja ostalih vlasnika izvlaštenih parcela. Međutim, dobio je samo podatak o ukupnom iznosu, a ne i o pojedinačnim iznosima.

19. travanj 2024 00:15