StoryEditorOCM
NeretvaKORONAVIRUS |

ZABILJEŽENI PRVI SLUČAJEVI U METKOVIĆU Dvije od tri oboljele osobe djelatnice su Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju, gradonačelnik pozvao na oprez

Piše Dv
18. travnja 2020. - 19:32
Prvi slučajevi COVID-19 infekcije evidentirani su i na području Grada Metkovića  - potvrdili su to iz Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije. Tamošnji je gradonačelnik Dalibor Milan vijest objavio na svojoj Facebook-stranici.

- Dužnost mi je obavijestiti vas o prvim, testiranjem dokazanim, slučajevima oboljelih od bolesti COVID-19 na području grada Metkovića. Na temelju jučer uzetih uzoraka, a sukladno danas pristiglim rezultatima, potvrđen je virus kod troje naših sugrađana. Dvije od tri oboljele osobe, djelatnice su Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković koje nisu imale simptome i pripremale su za smjene u izolaciji.

Tijekom današnjeg dana, iz preventivnih razloga, testirano je 59 osoba, štićenika i djelatnika Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković, a rezultate testiranja očekujemo tijekom sutrašnjeg dana. Ne želim stvarati paniku, ali vas još jednom molim da se pridržavate uputa Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite Grada Metkovića.

Smanjimo socijalne kontakte, grupiranja, druženja, jer samo odgovornim ponašanjem možemo suzbiti ovu pandemiju. Čuvajmo naš rad! Čuvajmo jedni druge, poručio je Milan.

16. travanj 2024 08:16