StoryEditorOCM
KorčulaDVA PROGRAMA

Korčuli više od milijun kuna za školu i Ulicu svete Barbare

Piše Dora Lozica Foto: Grad Korčula
28. lipnja 2020. - 11:17
Nedavno su u Dubrovniku svečano uručeni ugovori o financiranju korisnicima s područja Dubrovačko-neretvanske županije koji su Gradu Korčuli donijeli više od milijun kuna. Radi se o dva programa, Program razvoja otoka u 2020. i Program održivog razvoja lokalne zajednice Ministartsva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a financirani su nacionalnim i EU sredstvima.

Gradu Korčuli odobreno je 450 tisuća kuna za financiranje projekta "Rekonstrukcija instalacija u ulici sv. Barbare" dok je Dubrovačko-neretvanskoj županiji odobreno 580 tisuća kuna za projekt uređenja krova i dječjeg igrališta OŠ Petra Kanavelića u Korčuli.

Kako doznajemo od gradonačelnika Korčula Andrije Fabrisa, planirani radovi na OŠ Petar Kanavelić odnose se na nastavak, odnosno završetak radova na sanaciji krovišta i sanitarija te montaža klima i uređenje dječjeg igrališta. Sanacija krovišta, sanitarija i montaža klima kreće ovog ljeta, a uređenje dječjeg igrališta na jesen ove godine.

Sanaciju će napokon dočekati u ulica Sv. Barbare u starogradskoj jezgri. Radi se o projektu sanacije komunalne infrastrukture i popločavanju ulice od Trga Korčulanskih klesara i kipara do morskih vrata. Kako ističe Fabris, kroz ljeto će raspisati javnu nabavu, a radovi su planirani za studeni ove godine, međutim, realizacija projekta će ovisiti o razvoju epidemiološke situacije, odnosno o punjenju gradskog proračuna.

Iznos od 450 tisuća kuna dodijeljen je i Općini Lumbarda za radova na izgradnji vrtića i jaslica u Lumbardi, no sredstva će biti vraćena Ministarstvu. Kako doznajemo iz ureda načelnila Lumbarde Igora Kršinića, očekivali su veći iznos potpore. Radi se o projektu od 12 milijuna kuna, a proračun Općine Lumbarda nedovoljan je za tako velike iznose. Iz ureda načelnika poručuju kako će sredstva za izgradnju vrtića i jaslica osigurati putem nekog drugog natječaja, a ostvarena sredstva vraćaju za neki drugi otočni projekt.

Iz istih Programa, otoku Korčuli dodijeljeno je još 615 tisuća kuna, 150 tisuća kuna za sanaciju potpornog zida na kolodvoru u Smokvici, 250 tisuća kuna za izgradnju i opremanje dječjeg vrtića i jaslica u Blatu te 215t tisuća kuna za uređenje šetnice u centru Vele Luke.
18. travanj 2024 17:44