StoryEditorOCM
KonavleKORONAVIRUS U KONAVLIMA |

NAČELNIK BOŽO LASIĆ Kriviti nekoga za situaciju u Zračnoj luci krajnje je neprimjereno i neodgovorno, po svemu sudeći izvor zaraze nije ni bio tamo

Piše DV
22. ožujka 2020. - 12:57
Konavoski načelnik Božo Lasić putem Facebooka se osvrnuo na tegobe koje posljednjih dana pogađaju Konavle i cijelu Hrvatsku.

Izvijestio je sumještane kako općinari svaki dan poduzimaju sve potrebne mjere kako bi svi nastalu situaciju što lakše podnijeli.

- Svakodnevno opskrbljujemo naše zalihe potrebnom opremom, a sutra dolazi određena količina maski i ostaloga pribora koji će biti podijeljeni gdje je to najviše potrebno. Naši zaposlenici u vodovodu i čistoći prilagodili su se novonastaloj situaciji i osigurali svoj rad, a da nikoga ne dovedu u opasnost. Osigurali smo dovoljne količine brašna i goriva koje će eventualno biti potrebno pekarima. Vatrogasci će prema potrebi opskrbiti starije osobe tamo gdje je to potrebno, odnosno krajnje nužno. Vi, koji imate starije susjede u blizini, pomozite im - poziva načelnik Lasić i dodaje kako mu svakodnevno stižu poruke od ljudi koji žele pomoći:

- Ovom vas prilikom, dragi prijatelji, želim obavijestiti da ćete svi biti pravovremeno pozvani ako se ukaže potreba za tim. Sada je najvažnije primiriti se i pratiti vijesti (i to samo službene vijesti). Pitaju me ima li novozaraženih. Vjerojatno ima i još će ih biti, ali vas ne treba biti strah zbog toga, proći će. Ponavljam, svi oni koji znaju da su bili u doticaju s osobama koje su pozitivne na virus, neka budu dodatno oprezni - poručuje načelnik.

- Također, dugo sam razmišljao trebam li nekim ljudima zabraniti pristup svom profilu nakon što su pisali neprimjerene komentare, te sam jučer odlučio da trebam. Mjesecima sam to ignorirao, nisam ni čitao, ali sam jučer znatiželjno bacio oko, nadajući se da im je Bog prosvijetlio pamet i odmah shvatio da tu nema pomoći bez dobroga liječnika. Želio bih istaknuti da su prvi slučajevi zabilježeni u Zračnoj luci, ali po svemu sudeći izvor zaraze nije bio tamo, nego negdje drugo, što je, uostalom, sada nebitno. Dakle, kriviti nekoga za ovu situaciju krajnje je neprimjereno i neodgovorno. Izgleda da su pojedinci mislili da će nas ovo mimoići, da ćemo biti pošteđeni svega, da smo izabrani narod ili ne znam što već.
Završio bih konstatacijom da je teško i bit će možda još teže, ali proći će. Molimo Boga da iz ovoga iziđemo bolji, pametniji, iskreniji i pošteniji jedni prema drugima - zaključio je svoju objavu konavoski načelnik Božo Lasić.
16. travanj 2024 21:52