StoryEditorOCM
DubrovnikJAVLJAJU IZ POLICIJE |

‘ZABORAVLJIVI‘ ŠEF Nije isplaćivao plaće, 89 djelatnika oštećeno za više od 600 tisuća kuna

Piše dv
27. siječnja 2021. - 13:11

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policija ove Policijske uprave, 38-godišnjak se sumnjiči za kaznena djela "Neisplate plaća" i "Krivotvorenje službene ili poslovne isprave".
Naime, kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da kao bivši direktor i odgovorna osoba jednog trgovačkog društva koje je pružalo usluge čišćenja poslovnih prostora poslovnim korisnicima diljem Republike Hrvatske, svojim djelatnicima nije isplatio plaće za obavljeni rad u 2019. godini, iako je s njima imao sklopljene ugovore o radu te je na žiro računima društva imao novčana sredstva za isplatu plaća.
Također je utvrđeno da je u propisanim izviješćima tzv. JOPPD obrascima neistinito prikazao da je spomenute plaće svim zaposlenicima isplatio, te je takve neistinite obrasce dostavio nadležnim tijelima, a sve kako bi izbjegao od strane nadležnih tijela pokretanje postupaka za prisilnu naplatu neisplaćenih plaća i ostalih zakonom propisanim davanja na i iz plaće.
Materijalana šteta pričinjena navedenim kaznenim djela je preko 600 tisuća kuna.
Protiv osumnjičenog muškarca slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, navodi se u priopćenju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. 

Kako neslužbeno doznajemo oštećeno je 89 djelatika. 


 

19. travanj 2024 22:11