StoryEditorOCM
DubrovnikINVESTITOR VILE AURORA |

Tvrtka Renesansa donira gotovo 400 tisuća kuna za obnovu parkirališta župe u Trstenom

Piše dv
4. travnja 2020. - 11:26
Poznati investitor, društvo Renesansa d.o.o., koje trenutačno ulaže u obnovu Vile Aurora i nekadašnjeg odmarališta na otoku Jakljanu, doniralo je cjelokupni iznos potreban za sanaciju potpornog zida parkirališta župe u Trstenom, dužine preko 40 metara. Postojeći se zid urušio pod djelovanjem obilnih kiša te uslijed opterećenja autobusa koji u velikom broju obilaze područje u razdoblju turističke sezone. Po realizaciji projekta, bit će povećan kapacitet samog parkirališta, što je izrazito važno u kontekstu ljetne sezone, ali i omogućen sigurniji boravak i kretanje u krugu župe.

„Budući da nam je zaista važno aktivno doprinositi još većoj kvaliteti života u zajednici, koje smo i sami postali dijelom kroz projekte u tijeku, u razgovoru s predsjednikom mjesnog odbora Trsteno, Antunom Boškovićem, prepoznali smo potrebu za obnovom kamenog zida i parkirališta ispred crkve Sv. Vida. Iz tog razloga, u nastojanju da pomognemo stanovnicima Trstenog te kako bismo im se odužili za gostoprimstvo, donirali smo cjelokupni iznos sredstava potreban za sanaciju koja bi trebala započeti nakon Uskrsa. Vjerujemo kako je briga za zajednicu ključna okosnica izgradnje kvalitetnih odnosa, što je i jedna od temeljnih vrijednosti uspješnog poslovanja, te je ovo naš doprinos“, istaknula je direktorica Renesanse d.o.o. Doroteja Ivanjko.

Početak realizacije ovog projekta obilježen je potpisivanjem Ugovora o građevinsko-obrtničkim radovima između Župe sv. Vida i tvrtke Alfaplan Građenje d.o.o. kao izvođača, a radovi bi trebali krenuti polovicom travnja i trajati dva mjeseca. Vrijednost ugovorenih radova iznosi gotovo 400 tisuća kuna, koje je u cijelosti donirala tvrtka Renesansa d.o.o.

Društvo Renesansa d.o.o. iz Dubrovnika još je krajem rujna 2019. s Ministarstvom državne imovine potpisalo ugovor o zakupu Vile Aurora i bivšeg odmarališta na otoku Jakljanu na rok od 30 godina. Na javnom natječaju upravo je tvrtka Renesansa dala najveću ponudu za spomenute nekretnine s ciljem da ih, u roku od tri godine, stavi u funkciju ugostiteljsko-turističke djelatnosti. Vlasnik Renesanse ruski je poduzetnik Mikhail Shelkov, najpoznatiji po proizvodnji titana i tehnologija koje se koriste u zrakoplovima Boeinga i Airbusa, koji je 2016. proglašen počasnim građaninom Mljeta za doprinos kvaliteti života lokalne otočne zajednice.

Polovicom travnja započinje sanacija na lokaciji crkve Sv. Vida, čime će se povećati razina sigurnosti lokacije koju u ljetnoj sezoni posjećuje i veliki broj turista.
24. travanj 2024 03:51