StoryEditorOCM
DubrovnikU parku Luja Šoletića

Otvoren je Dubrovnik flower market! Popunite balkone i đardine šarenim ljepoticama, a bit će tu i prva pomoć - ambulanta za biljke

Piše DV
31. ožujka 2023. - 11:03

U organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnikaod danas do 2. travnja održava se manifestacija “Dubrovnik Flower Market”, koja nudi prigodni trodnevni program posvećen svijetu cvijeća i vrtlarstva.

U sklopu ove manifestacije održat će se već tradicionalni sajam i prodaja cvijeća od 31. ožujka do 1. travnja, u parku Luja Šoletića u Gružu od 7.30 do 16 sati. Ove godine na sajmu sudjeluju Vrtlar d.o.o., CZR Josipovac, Ankora d.o.o., Agrovrt Metković, OPG Bagić, OPG Mesić, OPG Meštrić, OPG Valent i OPG Varvir. Šetnjom kroz sajam cvijeća možete dobiti savjete i ideje o uređenju vlastitog biljnog kutka, vrta i okućnice. U petak, 31. ožujka s početkom u 10 sati, u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik održati će se radionica za djecu i umjetnička instalacija „Flora dubrovačkog kamena” pod vodstvom muzejske pedagoginje Dubravke Tulio.

Drugog dana manifestacije, u subotu 1. travnja, u Parku Luja Šoletića od 10 do 12 sati organizirana je “Ambulanta za biljke” gdje će se svi posjetitelji moći posavjetovati o zdravlju i zaštiti biljaka sa stručnim djelatnicima iz Vrtlar d.o.o Zrinkom Kesić, dipl.ing.agr. – bilinogojstva, zaštita bilja, Tajanom Vulević, inžinjerkom poljoprivede - rasadničarstvo te Danijelom Kristić, inžinjerkom poljoprivrede – ratarstvo. Isti dan, u 18 sati u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik, organizirana je radionica „Cvjetni Uskrs” pod vodstvom Kristine Skvrce, dugogodišnje cvjećarke i dipl. aranžerke interijera, koja će sve prisutne naučiti raditi gnijezda od pruća te kako koristiti lukovice kao uskrsnu dekoraciju na stolu. Radionica je samo za odrasle te je potrebno prijaviti se putem e-maila na kristina.skvrce@gmail.com.

Posljednjeg dana manifestacije, u nedjelju 2.travnja, organizirana je besplatna vođena tura kroz botanički vrt na otoku Lokrumu, uz stručno vodstvo Martine Sentić. Polazak brodom iz gradske luke je u 10 sati, a potrebno se prijaviti i rezervirati svoje mjesto na broj +385 99 611 2343. U slučaju lošeg vremena tura se neće održati.

19. travanj 2024 21:01