StoryEditorOCM
DubrovnikSRUŠENA PJEŠAČKA STAZA |

MATO FRANKOVIĆ: "Cijeli svoj mandat borim se upravo s onima koji žele prisvojiti javni prostor"

Piše dv
26. siječnja 2021. - 21:35

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika održanoj u utorak, veliku buru među vijećnicima podigla je informacija o rušenju pješačke staze koja spaja Ulicu dr. Ante Starčevića s Ulicom Vladimira Nazora. Nakon što je Gradsko vijeće pješačku stazu proglasilo javnim dobrom, na svom Facebook profilu o cijelom događaju oglasio se dubrovački gradonačelnik, Mato Franković: 

"Danas se pokazalo koliko je pojedincima privatni interes i financijska korist iznad svega. Cijeli svoj mandat borim se upravo s onima koji žele prisvojiti javni prostor, a na što sam posebno posljednjih mjeseci upozoravao. Svi smo svjedoci danas, kako je odmah iza odluke Gradskog vijeća koje je sukladno Zakonu donijelo Odluku o upisu komunalne infrastrukture (javno dobro) pješački prolaz vlasnik preostalog dijela zemljišta odlučio prisvojiti pješački spoj između ulica A.Starčevića i Vladimira Nazora te rušenjem javnog dobra biti iznad odluka Gradskog vijeća Grada Dubrovnika.

No, mi ćemo i dalje predano štiti gradsku imovinu, kao što smo to radili i nebrojeno puta do sada. I želim se zahvaliti svim gradskim vijećnicima koji su svojim glasovima jednoglasno podržali današnju Odluku te jednoglasno osudili ovakav grubi način privatnog investitora u pokušaju oduzimanja javnog dobra.

Grad je naš i nije na prodaju!". napisao je Franković na svom Facebook profilu.

18. travanj 2024 04:01