StoryEditorOCM
DubrovnikKOMENTAR GRADONAČELNIKA |

FRANKOVIĆ Ova pobjeda je ‘najveličanstvenija‘, ukoliko se pokaže da je gradu Dubrovniku potrebno da budem u Saboru, bit ću u Saboru!

Piše Dv
5. srpnja 2020. - 22:51
Pored župana dubrovačko-neretvanskog, dubrovački gradonačelnik Mato Franković također se osvrnuo na prve objaveljene rezultate DIP-a.

- Prema našim informacijama, kad uzmemo sva biračka mjesta u Gradu Dubrovniku na više od 90 posto biračkih mjesta je pobijedio HDZ. Moram se, naravno, zahvaliti našim sugrađanima na činjenici što su nam dali povjerenje - od lokalnih izbora prije četiri godine mi ne znamo za poraz u gradu Dubrovniku. Sve izbore smo do sada pobijedili, ali čini mi se da je ova pobjeda u biti najveličanstvenija, najveća, najjača i najsnažnija. Prvi iza nas je SDP s gotovo duplo manjim brojem osvojenih glasova. Uistinu, veliko je to povjerenje, velika odgovornost prema biračima iz grada Dubrovnika, još jednom im se zahvaljujem na ukazanom povjerenju, kazao je Franković.

Na pitanje ide li u Sabor, Franković, koji je na petom mjestu HDZ-ove liste za X. izbornu jedinicu, je komentirao:

- O tome ćemo vidjeti u nadolazećim tjednima i mjesecima, kao što sam rekao, moj prioritet je biti gradonačelnik Grada Dubrovnika, a ukoliko se pokaže da je gradu Dubrovniku potrebno da budem u Saboru, ja ću u u Saboru biti. Ukoliko se to ne pokaže, onda ću ja ipak ostati u gradu Dubrovniku jer je to moj prvi i osnovni prioritet. Financijsko vrijeme će biti teško u nadolazećim razdobljima i vidjet ćemo je li oportuno za grad Dubrovnik da ja budem, ako ništa - jednom tjedno u Zagrebu. Ali, vrijeme će pokazati, naveo je Franković.

Dubrovački gradonačelnik kazao je koliko je ovo bio test za HDZ, ali sve osvrnuo i na druge stranke na području Dubrovnika.

- Svaki izbori su novi test, nikad ne podcjenjujemo niti jednu političku stranku, organizaciju… Ja sam evo već dugi niz godina na čelu Hrvatske demokratske zajednice, znao sam i gubiti, ali iza izgubljenih bitaka sam naučio pobjeđivati - tako poručujem i njima: iza svake izgubljene bitke treba naučiti, krenuti dalje i stvari raditi naprijed, za bolje grada Dubrovnika. Nije pitanje samo kritizirati, vidimo da su tijekom ove kampanje svi oni redom samo kritizirali Mata Frankovića. Dakle, građani su im poručili što o tome misle, jasan je bio prvi čovjek dubrovačkog HDZ-a i grada Dubrovnika.

Prokomentirao je Franković hoće li mu sljedeći mandat na čelu Gradskog odbora HDZ-a u Dubrovniku biti zadnji.

- Apsolutno! Jasno sam rekao da ću se još jednom kandidirati za gradonačelnika Grada Dubrovnika i više od toga ne. I, to je to. Idemo dalje, HDZ ima sjajne ljude koji, ne samo da mogu voditi grad, nego mogu zauzeti i značajne uloge i na državnoj razini. Osvježili smo kadar mladim ljudima i uistinu mogu reći da sam ponosan na sve moje suradnik, poručio je Franković te komentirao jesu li ga iznenadli rezultati Domovinskog pokreta.

- U Gradu Dubrovniku mi s njima surađujemo i imamo jednu jako dobru suradnju s cijelom tom ekipom iz Domovinskog pokreta tako da vjerujem da će to tako i ostati i u budućnosti. Čestitam i njima na njihovom osvojenom rezultatu, dodao je Franković.

Osvrnuo se i na sastavljanje Vlade te navodne uvjete Domovinskog pokreta kako Plenković neće moći biti premijer bez njih.

- Netko kad osvoji toliko veliki broj mandata i povjerenje građana onda sigurno netko s manjim brojem osvojenih mandata neće diktirati tko će biti premijer, premijer će biti onaj koga je većina građana odabrala da bude premijer, sačekajmo malo nadolazeće vrijeme, sad su svima malo vruće glave, neki su tužni, neki presretni, neki su 'srednje' zadovoljni. Tijekom idućih dana ćemo vidjeti kako će se situacija nastaviti, rekao je Franković te odgovorio na pitanje očekuje li HDZ na 'prebjege' iz Domovinskog pokreta:

- Nije na meni da slažem nacionalnu koaliciju, to prepuštam predsjedništvu Hrvatske demokratske zajednice, zaključio je Franković.
20. travanj 2024 16:31