StoryEditorOCM
KulturaDUBROVAČKA BAŠTINA

Lara Čustović u Lazaretima predstavlja svoju prvu zbirku pjesama "Posebno drugačija"

Piše Dv
25. studenog 2022. - 13:00

U organizaciji Dubrovačke baštine d.o.o., u 4. lađi Lazareta, u utorak, 29. studenog  s početkom u 20 sati održat će se predstavljanje prve zbirke pjesama mlade dubrovačke pjesnikinje Lare Čustović "Posebno drugačija". Ovo je predstavljanje dio ciklusa kojim se dubrovačkoj javnosti na pozornici Lazareta predstavljaju naši mladi i još neafirmirani nadareni sugrađani s ciljem promocije njihovog rada, a posebno veseli to što se radi o članici Književnog kluba za mlade u Lazaretima. 

Lara Čustović učenica je četvrtog razreda Turističke i ugostiteljske škole. Od djetinjstva iskazuje ljubav prema književnosti, glumi, piše, nastupa na jezičnim i književnim natjecanjima, a najuspješnije i najosobnije izražava se pisanjem poezije. Njezini stihovi vrlo su komunikativni i pristupačni i lako pronalaze put do čitateljevog srca. U njima se zrcali mlada osoba koja izuzetno emotivno, toplo i iskreno reagira na svijet oko sebe i kroz kratke, ali efektne i snažno slikovite pjesničke forme progovara o svojim dojmovima i razmišljanjima.

Predstavljanje Larine knjige uveličat će urednica zbirke, psihologinja i književnica Renata Zlatković i Larina profesorica hrvatskog jezika Marija Prkoča. Pjesme iz zbirke "Posebno drugačija" čitat će glumac Kazališta Marina Držića Edi Jertec, a glazbom popratiti Marta, Đive i Paula Čatić.

Moderatorica predstavljanja bit će Ivana Marinović.

- Pozivamo sve ljubitelje lijepe riječi da nam se pridruže u promociji Larinog rada i podrže mladu pjesnikinju u njezinim prvim koracima u svijet književnosti! - poručuju organizatori.

18. travanj 2024 03:03