StoryEditorOCM

Tko nije završio s berbom maslina, još stigne! Prognostičari najavljuju kakvo nas vrijeme očekuje za dan Svih svetih i sluti li na kišu

Piše DV/ PSD
31. listopada 2021. - 09:37

Pred nama je, po svemu sudeći, još jedan ugodan jesenski dan s obilježjima "ranog proljeća". Dakle, idealan za boravak na otvorenom. 
Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda za danas najavljuju na Jadranu djelomice sunčano vrijeme, a uz promjenljivu naoblaku prema kraju dana mjestimice i mogućnost da padne malo kiše.

U većini unutrašnjosti u prvom dijelu dana magla i niski oblaci, koji se lokalno mogu i dulje zadržati, a zatim sunčanije. Vjetar većinom slab jugoistočni i jugozapadni, na Jadranu ponegdje umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura od 11 do 16, uz dugotrajnu maglu niža, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 17 i 22 °C.

Za sutra, odnosno dan Svih svetih, očekuje se umjereno do pretežno oblačno, na Jadranu i u predjelima uz njega ponegdje s kišom. Prema večeri i osobito u noći na utorak kiša će biti sve češća, mjestimice i obilnija, ponajprije na Jadranu praćena grmljavinom. Uglavnom u središnjim i istočnim predjelima u prvom dijelu dana mjestimice magla. Vjetar slab i umjeren jugoistočni i južni, a na Jadranu će zapuhati jako jugo, poslijepodne ponegdje i olujno.

Najniža jutarnja temperatura bit će većinom od 1 do 6, na Jadranu od 11 do 16, a najviša dnevna između 12 i 17, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 17 do 21 °C.

U Dalmaciji se u ponedjeljak očekuje djelomice sunčano, u Zagori ujutro mjestimice magla. Na moru slabo i umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura većinom između 18 i 22 °C.

19. travanj 2024 02:39