StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetŽUPANIJA ZA ŽIVOT

Roko Tolić: Vrijeme je za županiju dostojnu čovjeka!

Piše PSD.
7. svibnja 2021. - 13:24

Nezavisni kandidat za dubrovačko – neretvanskog župana, Roko Tolić, predstavio je danas izborni program pod nazivom „Županija za život“, priopćili su iz njegova izbornog stožera.

Na početku predstavljanja izbornog programa „Županija za život“, Roko Tolić je kazao kako njegova misija proizlazi iz onoga čime se i do sada bavio te kako će upravo zahvaljujući tom iskustvu napraviti potpuni zaokret iz političkog u menadžerski način upravljanja županijom.

„Svaki upravni odjel, ustanova i tvrtka u (su)vlasništvu na početku svog mandata morat će donijeti Plan i program rada i djelovanja, ali i Plan i program razvoja s jasno zacrtanim kratkoročnim i dugoročnim ciljevima. Kao Župan preuzet ću potpunu odgovornost u provedbi tih planova, a formiranjem Ureda za reviziju i kontroling pratit će se provedba svih županijskih programa i projekata te rad svih upravnih odjela, ustanova i tvrtki u vlasništvu Županije“, istaknuo je Tolić prilikom predstavljanja programa.

Osim zaokreta u načinu upravljanja i preuzimanju odgovornosti Tolić je kazao i kako je vrijeme za transparentniji način rada i komunikacije sa svim skupinama i predstavnicima skupina društva.

„Na kraju svake kalendarske godine donijet će se plan raspisivanja javnih poziva i natječaja tako da zainteresirane skupine poput poljoprivrednika, gospodarstvenika, učenika i studenata, umirovljenika i svih ostalih skupina točno znaju kada mogu očekivati određene pozive i natječaje.

Promijenit ćemo i sve one programe i natječaje koji su pogodovali određenim skupinama i neopravdano isključivale ostale na način da će se prije raspisivanja istih provesti javna rasprava sa svim zainteresiranim dionicima čime se postiže standard otvorenosti Županije“, kazao je nezavisni kandidat Roko Tolić.

Prilikom predstavljanja programa Tolić je kazao kako je krajnje vrijeme da Dubrovačko – neretvanska županija postane županija dostojna čovjeka. Županija koja se razvija ravnomjerno, koja ne pravi razliku između najmanje općine i najvećeg grada.

„Moj cilj je približiti županiju ljudima i stvoriti Županijsku upravu u kojoj župan sluša glas svakog stanovnika, a ne županija u kojoj se peticije predaju na protokol kod tajnice.

Županija ponosna na uspjehe, kako sportske, obrazovne i znanstvene, Županija koja se ponosi kulturom i baštinom i turizmom. Takvu županiju želim stvarati. Županija kojoj je u središtu svaki čovjek, umirovljenik i branitelj, zaposlenik, učenik, student, roditelj, obrtnik i poduzetnik ali i oni koji su zatvorili svoje objekte i one koji su ostali bez posla“, istaknuo je Tolić.

Prezentirajući svoj izborni program Tolić je istaknuo i kako je on podijeljen u 13 točaka koje predstavljaju glavnu okosnicu i smjer u budućem način upravljanja županijom.

Nakon predstavljanja izbornog programa riječi podrške nezavisnom kandidatu, Roku Toliću, uputio je i nositelj županijske liste SDP-a i HNS-a, Mišo Krstičević.

„U ciklusu donošenja odluka kako i na koji način pristupiti ovome izbornom ciklusu u našoj županiji naišli smo na Roka. U tom trenutku poznavajući njegov poslovni put i uspjeh smatrao sam tada, a danas još i čvršće da na ovakvoj regionalnoj poziciji ne možete komunicirati svoje političke ciljeve stranke kojoj pripadate. To je pozicija koja predstavlja izvršnu vlast i ona osoba koja predstavlja tu izvršnu vlast mora provoditi ono što je najbolje iz aspekta menadžerskog upravljanja. Govorim u svoje osobno ime, ali i u ime liste čiji sam nositelj. Stojimo svi čvrsto uz Roka i očekujemo promjenu na čelu županije, a samim time i upuhivanje novog vjetra u jedra razvoja ovoga kraja“, kazao je Krstičević.

Predsjednik Županijske organizacije SDP-a Nikola Hajdić kazao je kako je sada potpuno jasno zašto je SDP skupa s HNS-om stvorio listu potpore Roku Toliću.

„Bolje od Roka Tolića nije mogao nitko. Niti SDP, niti HNS, niti HSLS, niti HDZ. Izabrali smo najboljeg kandidata i taj put je bio jednostavan. Provjerili smo je li imamo isti cilj. Odgovor je imamo. Načini dolaska do tih ciljeva su nam slični. Stoga je neupitno da s Rokom možemo promijeniti život u ovoj županiji na bolje“, zaključio je Nikola Hajdić.

23. travanj 2024 22:58