StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetmama iz pakla

Majka brutalnošću zaprepastila i policiju: četveromjesečnu djevojčicu tresla je gotovo do smrti, ima ozljede opasne po život

Piše dv
11. kolovoza 2022. - 18:21
Čak i policajci koji se svakodnevno na svom poslu susreću s raznim strahotama ostali su bez dahaTobias Steinmaurer/AFP

Nažalost gotovo svakodnevno do nas dopru slučajevi ekstremnog nasilja. Što je još gore, meta znaju biti i djeca, i to ona najmanja. A, što je najgore, nasilnica je u ovom slučaju majka, prenosi Slobodna Dalmacija.

Majka od 28-godina iz Beča svoju je četveromjesečnu djevojčicu tresla gotovo do smrti. I to zato što je plakala!. Slučaj se dogodio 29. srpnja, ali i dva tjedna nakon njega djevojčica se bori za život u najvećoj bečkoj bolnici AKH. Liječnici su odmah nakon pregleda djevojčice posumnjali da su joj roditelji nanijeli ozljede opasne po život. Prema liječničkom izvješću, djevojčici je mozak toliko oštećen da se može očekivati ako i preživi da će imati trajne posljedice, piše Snježana Herek za Fenix magazin.

image

Slučaj se dogodio u Beču 29. srpnja, nesretna djevojčica ima ozljede opasne po život

AFP

Austrijski mediji izvještavaju da su čak i policajci koji su se nagledali različitih strahota bili zaprepašteni postupkom majke.

Policija je jučer uhitila majku, koja je rekla da je dijete "previše plakalo" te da je bila toliko zdvojna da ga je tako dugo tresla dok se više nije micalo. Još nije poznato hoće li majka morati ostati u istražnom zatvoru.

Majka je priznala zlodjelo te će otac, s kojim ima i zajedničkog petogodišnjeg sina, biti samo svjedok stravičnog događaja. Upitno je i hoće li će sin i dalje smjeti ostati s ocem. O tome će odlučiti bečki Općinski ured za mlade, piše Fenix magazin.

image

Još nije poznato hoće li 28-godišnja majka ostati u istražnom zatvoru (ilustracija)

AFP

Bečki ured za mlade neće imati lak posao zbog teških ozljeda koje je malenoj djevojčici nanijela majka, a nameću se i pitanja uloge partnera koji je tome svjedočio bez reakcije. Da ne govorimo o sinu, njegovim iskustvima i ostanku u takvoj okolini.

25. travanj 2024 23:50