StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetGRADSKI PROTOKOL

Gradonačelnik sa zamjenicom veleposlanika SAD-a o nadolazećoj turističkoj sezoni: američki turisti dolaze i ovog siječnja

Piše dv
25. siječnja 2021. - 16:02
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković održao je danas sastanak video vezom sa zamjenicom veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Victoriom J. Taylorarhiv Grada Dubrovnika

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković održao je danas sastanak video vezom sa zamjenicom veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Victoriom J. Taylor, a na temu putovanja državljana SAD-a u Hrvatsku, odnosno u Dubrovnik s naglaskom na nadolazeću turističku sezonu.

Gradonačelnik Franković izvijestio je zamjenicu veleposlanika o zdravstvenoj situaciji u Hrvatskoj i Dubrovniku koja je sve povoljnija, dok dolazak i distribucija cjepiva donosi ohrabrenje i otvara prostor vjerovanju da će se turistička sezona 2021. odvijati sukladno očekivanjima s lipnjom kao početkom većih aktivnosti.

image
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković održao je danas sastanak video vezom sa zamjenicom veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Victoriom J. Taylor
arhiv Grada Dubrovnika


Gradonačelnik je istaknuo da je Dubrovnik i dalje otvoren za američke turiste te da čak i u siječnju bilježi dolaske i noćenja američkih državljana. Naime, prema sustavu Turističke zajednice eVisitor od početka siječnja 2021. godine državljani SAD-a na području Dubrovnika ostvarili su 586 noćenja.

Pripreme za novu sezonu u punom su jeku, izvijestio je gradonačelnik. –"Uložili smo maksimalne napore u vidljivost Dubrovnika na svim emitivnim tržištima s posebnim naglaskom na ona ključna, a uz tržište Velike Britanije to je upravo tržište SAD-a", rekao je te ponovio kako je Dubrovnik i dalje jedna od sigurnijih europskih destinacija za putovanja s detaljno usvojenim zdravstveno-sigurnosnim protokolima, ali i povijesnim iskustvom u uspješnom nošenju s epidemijama.

Dodatan poticaj predstavljaju i pozitivni natpisi vodećih svjetskih medija, među njima i uglednog američkog business magazina Forbes, koji je krajem prošle godine Dubrovnik uvrstio na popis 20 najboljih europskih destinacija za život, posao i ulaganja Amerikanaca.

image
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković održao je danas sastanak video vezom sa zamjenicom veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Victoriom J. Taylor
arhiv Grada Dubrovnika


Dosadašnja zamjenica veleposlanika Sjedinjenih Država u Zagrebu, koja od siječnja 2021. pri Veleposlanstvu preuzima novu dužnost Chargé d'Affaires, također je potvrdila zamjetan interes njenih sunarodnjaka za putovanjima u Hrvatsku i Dubrovnik. Victoria J. Taylor pritom je istaknula važnost pravovremenih informacija koje će Veleposlanstvo SAD-a svojim kanalima moći kvalitetno komunicirati.

Video sastanku priključila se i savjetnica u Veleposlanstvu Rebecca Irene Tehan.

19. travanj 2024 06:48