StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetLOKALNI IZBORI 2021.|

BOŽO PETROV: Županija je trebala smjeniti ravnatelja dubrovačke bolnice, no kao i do sada pred problemima ‘zatvara oči‘!

Piše dv
9. travnja 2021. - 14:20

Božo Petrov, Most-ov kandidat za Dubrovačko-neretvanskog župana u petak je poručio kako je Upravno vijeće Općoj bolnici Dubrovnik zbog stanja bolnici trebalo smijeniti ravnatelja. - Županija je odgovorna jer upravlja bolnicom i domovima zdravlja i zbog toga mora osigurati kvalitetnije liječenje i bolju skrb. Samo jedan primjer, koliko ljudi znate, a koji su se pokušali liječiti izvan dubrovačke bolnice i je li vam to normalno? – zapitao je Petrov naglasivši kako se iz toga najbolje vidi kakvo je stanje u zdravstvu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

image
.
Tonci Plazibat/Cropix

Petrov smatra kako je jedan od glavnih razloga za takvo stanje loša bolnička uprava i Upravo vijeće koje postavlja županija. - Imamo ravnatelja koji umjesto da potrebitima, ugroženima, bolesnima te pomorcima daje cjepivo, on cijepi voju obitelj. Nisam čuo da je Upravno vijeće zatražilo smjenu ravnatelja, a ovo je samo jedan primjer gdje Županija 'zatvara oči'. Tu je i loša organizacija hitnog prijema. Je li voditelj hitnog primjera specijalist hitne medicine kakav bi trebao biti? Nije. Je li hitni primjer protočan? Nije. Tko i na kakav način pregledava pacijente na hitnom prijemu? Riječ je o jednom od glavnih odjela bolnice. Zbog svega toga imate specijalizante koji odlaze zbog loših uvjeta rada, promjena plana specijalizacije i uvjeta rada. Koliko sam čuo ravnatelj govori da se radi o problemu skupoće života u Dubrovniku. Skupoća života nije razlog odlaska liječnika. Oni odlaze zbog lošeg tretmana, nejednakih uvjeta, nedostatka oprema i lijekova. O svemu tome se šuti. Na to nemaju pravo. Oni nisu tu da uživaju u svojim pozicijama, nego da budu na korist stanovnicima županije – poručio je među ostalim

image
.
Tonci Plazibat/Cropix

Božo Petrov te se osvrnuo na današnju prezentaciju hitnog medicinskog helikopterskog prijevoza.- Danas predstavljeno rješenje, je zapravo palijativno, improvizirano, privremeno rješenje. No bolje ništa, nego ništa, ali ovo rješenje nije u skladu s propisima Europske unije. Dobro je da se na nekakav način može uspostaviti zlatni standard, ali to u ovom trenutku nije kvalitetno rješenje na razini države- zaključio je Petrov podsjetivši kako se iz Mosta šest godina zalažu za uvođenje hitne helikopterske medicinske pomoći. -Kad smo bili dio državne vlasti napravili smo kompletan plana koji nažalost stoji u ladicama Ministarstva zdravstva. Ne znam gdje je zaspala vertikala kojoj pripada župan Nikola Dobroslavić- istaknuo je među ostalim predsjednik Mosta.

20. travanj 2024 09:14