StoryEditorOCM
VaterpoloREGIONALNA LIGA

NEOČEKIVANO, PREKINUT JUGOV POBJEDNIČKI NIZ Jest rezultatski bila baš nevažna utakmica, ali...

Piše Tonči Vlašić
29. veljače 2020. - 19:46
Prvi poraz Jugaša u 2020. godini, i to protiv splitskog Jadrana 9:7 u posljednjem kolu Mini lige za prvaka Regionalne lige. Stoji, nije utakmica u Splitu imala nikakav, baš nikakav rezultatski značaj. Jug AO je uoči posljednjeg kola osigurao prvo mjesto, a Jadran se 'usidrio' na četvrtom mjestu, te se već tad znalo kako će se početkom travnja na Final fouru u Gružu ogledati u polufinalu završnog turnira. Ali, opet, unatoč svemu, nije se očekivalo kako će hrvatski prvak u 13. kolu upisati prvu 'nulu' u Regionalnoj ligi ove sezone (u prvih dvanaest utakmica imao je savršen učinak), pogotovo ne nakon što je u zadnje vrijeme igrao baš, baš dobro, te dobio Mladost u Zagrebu, Olympiacos kod kuće, pregazio u zadnjih sedam dana, prvo Szolnoki u njegovom domu za bodove u europskoj Ligi prvaka, te potom hercegnovski Jadran Carine u Igalu za bodove u Regionalnoj ligi. 

U Splitu Jug AO je bio samo bez Xavija Garcie. Svi ostali su bili na raspolaganju Vjeka Kobešćaka. Statistika? Marko Macan, Loren Fatović i Alex Papanastasiou su postigli po dva pogotka, te Luka Lončar jedan. Jug je pogodio 7 od 28 šuteva, realizirao 4 od 9 igrača više te peterac, Toni Popadić je obranio 7 od 16 udaraca, a Jadran je pogodio 9 od 21 šut, realizirao 4 od 12 igrača više, Mate Anić je obranio 8 od 15 šuteva igrača dubrovačke momčadi...

Eto, ove sezone se samo splitski Jadran može pohvaliti kako je dobio Jug Adriatic osiguranje dva puta. Prvu pobjedu splitski sastav upisao kod kuće u skupini europske Lige prvaka. Tad je Jadrana vodio Ivan Asić. Jugaši su pak bili bolji u Gružu za bodove u Regionalnoj ligi, te usred Splita u polufinalu završnog turnira Kupa Hrvatske. Ovu pobjedu Jadranaši su ostvarili pod vodstvom Mile Smodlake, jugovog legendarnog centra. 

U drugom polufinalu Final foura Regionalne lige 2020. igrat će HAVK Mladost i hercegnovski Jadran Carine.
17. travanj 2024 00:12