StoryEditorOCM
VaterpoloHALO, RUSIJA!

HRVOJE BENIĆ NAKON EURO POBJEDE KOD SINTEZ KAZANA ‘Nama je cilj da utakmica u Barceloni odlučuje o prvom mjestu u skupini!‘

Piše Tonči Vlašić
4. ožujka 2020. - 21:03
Naša sigurna pobjeda. Od početka smo poveli, te držali prednost do kraja. Ali, daleko je naša igra bila od dobre. Dosta smo griješili, kako u obrani, tako i u napadu. Ali, najvažnije smo ostvarili – istaknuo je Hrvoje Benić nakon 14:10 pobjede Juga u Kazanu protiv Sinteza, osme pobjede u prvih deset kola natjecanja u skupini 'A' europske Lige prvaka.

Benić i ekipa su ponedjeljak izgubili na putu. Tek su na odredište stigli u utorak u 3 sata ujutro.

- Putovanje ostavi traga, ali ne razmišljam o tome. Naviknuti smo na putovanja, ako ne ovako duga s klubom u zadnje vrijeme, onda s reprezentacijom.

Kakav je dogovor bio u svlačionici uoči utakmice?

- Glavni zadatak je bio zaustaviti odlične centre Kazana, reprezentativce, Lisunova Dereviankina. Sve se vrti oko njih. Tu je bilo grešaka. 'Upadale' su nam lopte u dva metra.

Srećom, 'upalo' je više lopti u mrežu Sintez Kazana. Sam je poslao dvije iz daljine.

- Često potegnem. Malo je bilo drugačije nego na drugim utakmicama jer je njihov golman bio van crte te je bilo prostora. Nešto sam i promašio. Moglo je to biti i bolje.

Vodeća CNA Barceloneta je dobila kod kuće hercegnovski Jadran Carine s 12:6, a Olympiacos je svladao Spandau 04 u Berlinu s 11:7, te je četiri kola prije kraja natjecanja u skupini 'A' španjolski prvak na 25 bodova, bod više od Jugaša i tri više od grčkog prvaka.

- Nama je cilj da naša utakmica u predzadnjem kolu u kojoj smo gosti Barcelonete odlučuje o prvom mjestu. Do tad igramo sa splitskim Jadranom kod kuće, te sa Spandauom u Berlinu.

Barceloneta je u 11. kolu domaćin Sintez Kazanu, a nakon toga gost Szolnokija, dok Olympiacos dočekuje Szolnoki, a potom ide u goste hercegnovskom Jadran Carine. Kad budu igrali CNA Barceloneta i Jug AO, Olympiacos će biti u Kazanu. U zadnjem kolu CNA Barceloneta dočekuje Spandau 04, Olympiacos splitski Jadran, a Jug Adriatic osiguranje hercegnovski Jadran Carine.

- Utakmica u Barceloni će odlučiti tko će s koje pozicije na Final 8. Međutim, sve to je u ovom trenutku daleko.

Da, a razlog je što je 11. kolo tek 11. travnja. Do kraja ožujka je u prvom planu reprezentacija.

- Da, drugi put se prekida klupska sezona.

Prvo je to bilo zbog Europskog prvenstva u Budimpešti, prosinac i siječanj su bili na pripremama, te potom na prvenstvu, a sad će prekid potrajati mjesec dana. Benić je, naravno, na popisu izbornika Ivice Tucka. 

- Okupit ćemo se u nedjelju u Zagrebu, a mi se iz Kazana vraćamo u četvrtak navečer. Uoči puta u Podgoricu, gdje igramo četvrtfinale Svjetske lige protiv Crne Gore, 17. ožujka, bit ćemo dan, dva u Gružu. Nakon utakmice u Podgorici idemo u Novi Sad na pripreme sa Srbijom, a za koga se odluči izbornik, taj ide u Rotterdam na kvalifikacijski turnir gdje je cilj izboriti plasman na Olimpijske igre.

Kad to završi, olimpijske kvalifikacije završavaju 29. ožujka, nastavlja se klupska sezona, a već 3. i 4. travnja igra se u Gružu završni turnir Regionalne lige.

- Tako je, kako je. Kako nama, tako i drugima. U najboljoj situaciji je splitski Jadran, naš suparnik u polufinalu završnog turnira, jer nema toliko reprezentativaca koliko mi i drugi. Ali, vjerujem kako smo kvalitetniji, te kako ćemo to dokazati. Ako budemo uspješni u polufinalu, dan poslije je finale, čeka nas ili Mladost, ili hercegnovski Jadran... Izborili smo zasluženo prvo mjesto u ligi te se završni turnir Regionalne lige zbog toga igra kod nas. Naši izgledi su za osvajanje trofeja zbog toga veći. Ali, opet, sve je to u ovom trenutku daleko, baš daleko. To je tek za mjesec dana, nakon priprema i nastupa s reprezentacijom - naglasio je Benić. 

POREDAK
1. CNA Barceloneta 25 bodova, 2. Jug Adriatic osiguranje 24 boda, 3. Olympiacos 22 boda (Barceloneta je bolja od Olympiacosa u međusobnim ogledima, dok je Jug AO dobio Barcelonetu u Gružu s 15:13, a njihov novi ogled, i to u Barceloni, igra se tek 9. svibnja, u predzadnjem, 13. kolu), 4. Jadran Carine (HN) 13 bodova, 5. Szolnoki 12 bodova, 6. Spandau 04 Berlin 11 bodova, 7. Jadran Split 7 bodova, 8. Sintez Kazan 3 boda.
18. travanj 2024 08:10