StoryEditorOCM
VaterpoloNEMA IGRE |

HRVATSKA REPREZENTACIJE PREKINULA PRIPREME Ivica Tucak: ‘Sport je sad u drugom planu!‘

Piše Tonči Vlašić
12. ožujka 2020. - 13:56
Očekivano, hrvatska vaterpolska reprezentacija neće putovati u Podgoricu na četvrtfinalnu utakmicu Svjetske lige protiv Crne Gore, koja se trebala igrati u utorak, 17. ožujka, a isto tako ni na predolimpijski kvalifikacijski turnir, koji se trebao igrati od 22. do 29. ožujka u Rotterdamu.

- Informacija je još uvijek neslužbena - ističe se u priopćenju Hrvatskog vaterpolskog saveza, ali nitko više ne dvoji kako će uskoro stići potvrda iz ureda FINA-e, svjetske organizacije vodenih sportova.

- Odgođena je četvrtfinalna utakmice Svjetske lige, koju smo trebali igrati s Crnom Gorom. To nam maksimalno remeti sve planove, međutim, nažalost u ovakvoj situaciji ćemo nakon večerašnjeg treninga raspustiti reprezentaciju. Još do jučer smo radili normalno. Imali smo razgovore s psihologinjom, video analize, taktičko – tehničke treninge, plivanje, teretanu. No, evo od jutros i gotovo formalnih informacija sve to otišlo je u drugi plan, a uvuklo se iščekivanje onoga što nam donosi budućnost. Sad trebamo preuzeti odgovornost i tako se i ponašati. Sport prelazi u drugi plan te zajednički moramo pokušati pomoći da se ovaj period prebrodi na najbolji mogući način. I mi sportaši moramo dati svoj obol – rekao je Ivica Tucak, hrvatski izbornik.
 
Dalje, u priopćenju HVS-a, nagađa se kako bi se predolimpijski kvalifikacijski turnir u Rotterdamu trebao igrati krajem svibnja i početkom lipnja. Spominje se početak - 31. svibnja. 

- Mi smo se do jučer potajno nadali da će se taj turnir ipak održati i da ćemo skinuti to breme kvalifikacija reprezentacije na Olimpijske igre. Hoćemo li moći dalje trenirati i što će se dešavati, vidjet ćemo. Svi moramo pripaziti, proglašava se pandemija po cijelom svijetu i zaista se treba pridržavati uputa koje nam sugeriraju stručne osobe. Naše zdravstveno povjerenstvo na čelu s prof. dr. sc. Borisom Labarom i doc. dr. sc. Dinkom Pivalicom svima je dalo stručan savjet i upute kako se odgovorno ponašati – zaključio je hrvatski izbornik.

Podsjetnik. LEN-a, europska federacija vodenih sportova već je odgodila natjecanja, čak i 11. kolo europske Lige prvaka vaterpolista, koje se trebalo igrati 11. travnja, a u kojem je Jug Adriatic osiguranje trebao u Gružu ugostiti hercegnovski Jadran Carine. Sad se postavlja pitanje što će biti i sa završnicom Regionalne lige (Final four bi se trebao igrati 3. i 4. travnja u Dubrovniku)? Zatim, hoće li se u Gružu održati memorijalni vaterpolski turnir za mlađe uzraste Tomo u predviđenom terminu, od 14. do 19. travnja, pa sve do toga, bez obzira što je do toga gotovo tri mjeseca, hoće li se Final 8 europske Lige prvaka igrati na sjeveru Italije, domaćin je PRO Recco
20. travanj 2024 15:01