StoryEditorOCM
TenisPOČELA PRIPREME ZA JEDNU, IGRALA PROTIV DRUGE

Zadnje kolo kvalifikacija, na kraju je odlučivao produžni tie break, Dubrovkinja je protiv nositeljice servirala za meč...

Piše Tonči Vlašić
19. srpnja 2022. - 15:19

Nakon sat i 54 minute bilo je 1:1 u setovima, Lucija Ćirić Bagarić je sa 6:4 izgubila prvi set, a drugi dobila sa 7:5. I onda odluka, produženi tie break, tko će u glavni turnir? Nije uspjela iako je vodila sa 6:1, 8:5, servirala za meč pri rezultatu 9:8...

Malo je nedostajalo 18-godišnjoj Dubrovkinji da ostvari tri pobjede u samo 48 sati u Perugiji, u kvalifikacijama, i to sve tri protiv bolje rangiranih igračica. Svladala je pritom petu nositeljicu i 50 mjsta bolju Slovenku Veroniku Erjavec, potom 202 mjesta bolju tenisačicu iz Švicarske, Nadine Keller, , ne na kraju i jedanaestu nositeljicu, Norvežanku Melanie Stokke.

Lucija Ćirić Bagarić nije u finalu kvalifikacija igrala protiv domaće predstavnice, Beatrice Ricci, koja je prošli tjedan bila 861. na svjetskoj rang listi, već protiv Stokke, 719. sa svjetske rang liste, koja je najbolji ranking imala prije četiri godine kad je bila na 261. mjestu. Razlog, netko je večer prije zaokružio pogrešno ime Ricci, a ne Stokke na ploči rezultata. Dubrovkinja je skupa s trenerom već počela tražiti podatke o Talijanki, spremati se za taj meč nakon čega je doznala kako joj ona ipak neće biti prepreka ovog utorka, već kako je čeka nositeljica.   

U prvom setu završnog čina kvalifikacija nije bilo breaka do 3:3. Zatim je krenulo. Prva je servis oduzela Lucija, ali nakon toga je iduća tri gema dobila Stokke. U drugom setu bez breaka do 4:4. Opet je Lucija napravila prva break. Opet je odmah uzvratila Norvežanka, koja ovaj put nije nastavila svoj niz, već je još jednom Lucija napravila break i nakon toga bez izgubljenog poena dobila dvanaesti gem na svoj servis.

Lucija je u produžnom tie breaku do 10 krenula odlično, povela 4:0 i 6:1. Potom je Norvežanka dobila četiri poena u nizu. Lucija je prekinula njezin niz, te imala vodstvo 8:5, a nakon izjednačenja na 8:8, servirala je za meč. Nije uspjela. Norvežanka je dobila tri poena u nizu, te će ona igrati u glavnom turniru.

23. travanj 2024 10:23