StoryEditorOCM
TenisITF-OV JUNIORSKI TENISKI TURNIR

TRIJUMF U MARIBORU Lucija Ćirić Bagarić upisala treću turnirsku pobjedu za novi skok na svjetskog juniorskoj rang listi!

29. studenog 2019. - 19:10
Podigle su pobjednički pokal Lucija Ćirić Bagarić i Bugarka Elena Trencheva. Osvojile su turnir parova u Mariboru, sa četiri pobjede, i to bez izgubljenog seta, otišle su do kraja na juniorskom ITF-ovom turniru četvrtog ranga. Nije bilo dileme tko je bolji u finalu. Ćirić Bagarić i Trencheva su suparnicama prepustile pet gemova, nedovoljno za osvojiti i jedan set. Bilo je 6:3 i 6:2 protiv domaćih predstavnica, Slovenki Petje Drame i Pie Marije Rebec.

U Mariboru je 15-godišnja Dubrovkinja u pojedinačnoj konkurenciji s dvije pobjede stigla do četvrtifinala u kojem je poražena u tri seta. I tu je osvojila nove bodove, i kad se sve zbroji, opet će napredovati na svjetskog rang listi. Uoči Maribora je bila 534. juniorka svijeta, a na najnovijoj rang listi trebala bi se naći oko 450. mjesta uz podsjetnik kako je prije samo četiri mjeseca bila negdje oko 1300. mjesta.

- U finalu je bilo baš, baš dobro – kratko će o finalu Lucija Ćirić Bagarić.  

- Hvala kondicijskom treneru, profesoru Dariu Novaku s kojim radim kad sam u Zagrebu. On vodi kondicijski dio priprema. Naravno, hvala mom treneru Jerku Bambiću – istaknula je nakon osvajanja turnira parova u Mariboru.

Dario Novak je sedam godina bio kondicijski trener Donne Vekić, a sad osim s Lucijom radi i s Martom Kostyuk, 17-godišnjom Ukrajinkom, koja je 2017. bila pobjednica juniorskog Australian Opena, a iste godine u parovima osvojila juniorski US Open. Kostyuk je već u profesionalnim vodama. Kuca na vrata TOP 100. 

Luciju, koja je u Mariboru stigla do trećeg trijumfa na ITF-ovm turniru, druge titule u parovima, od 2. prosinca čeka nastup na ITF-ovom turniru u Zagrebu, također juniorskom turniru četvrtog ranga, a zatim bi trebala u Grčku na svoj prvi profesionalni turnir u karijeri, 15.000 američkih dolara vrijedan turnir u Heraklionu. Početi borbu za mjesto na WTA rang listi.
19. travanj 2024 09:20