StoryEditorOCM
TenisADIO INDONEZIJA, DOBAR DAN EGIPAT

To je bio cilj do početka ljeta, a uspjela ga je ostvariti prvih dana proljeća

Piše Tonči Vlašić
31. ožujka 2023. - 18:36

Sat i pol vremena je imala odmor. Toliko je prošlo od kad je zaključila meč 1. kola, upisala novu, treću pobjedu u trećem tjednu svog boravka u Jakarti, Indoneziji, do početka novog meča, 2. kola.

Uglavnom, nakon što je prošla s uspjehom kvalifikacije s dvije pobjede, te se plasirala u glavni turnir, svladala je na startu ‘dvadesetpetice’ sedmu nositeljicu, 242. tenisačicu svijeta, Zeynep Sonmez iz Turske s 2:1 u setovima (3:6, 7:5 i 6:4). Meč je prekinut večer prije zbog mraka. Nastavljen ujutro.

Potom je dočekala Hanyu Gou, 24-godišnju Kineskinju. Više od dvije godine Gou nije igrala izvan Kine, zbog korone, te je danas opet na početku što se tiče plasmana na WTA rang listi.

Lucija Ćirić Bagarić nije u istom danu ostvarila još jednu pobjedu. Poražena je od pet godina starije Kineskinje sa 6:4 i 6:3, te je zaključila nastup na 25.000 dolara vrijedom ITF-u, ali opet je odigrala više nego dobro meč. Imala je devet break prilika. Tri više od Kineskinje.  

Luciji se u ovom periodu brisalo šest WTA bodova. Dobila je u tri tjedna 7 od 10 mečeva, te zaradila 13 bodova. Dakle, napustila je Jakartu sa sedam pobjeda i 7 bodova. Opet je napredovala na rang listi. Sad je oko 440. mjesta.

Unatrag sedam mjeseci poželjela je do početka ljeta uloviti 100 svjetskih bodova. Uspjela je to na početku proljeća. Na njenom kontu će nakon što nova svjetska rang lista ugleda svjetlo dana biti 103 boda.  

Borbu za svaki svjetski bod Lucija nastavlja u Egipatu, u Sharm Elsheikh. Dvije ‘petnaestice’ su u pitanju.

19. travanj 2024 08:49