StoryEditorOCM
TenisTURNIR U VARNI

Prejaka je TOP 60 igračica svijeta, Lucija Ćirić Bagarić podigla pokal za drugo mjesto i uzela 6 svjetskih bodova: ‘Ovo je za mene bilo jedno baš dobro iskustvo!‘

Piše Tonči Vlašić
18. rujna 2022. - 13:58

Nije uspjela otići do kraja, ostvariti prvu turnirsku pobjedu na isteku svoje prve godine profesionalne karijere, ali, 18-gdoišnja Lucija Ćirić Bagarić, koja je još uvijek juniorka, koja je bila tu TOP 20, nije bila nezadovoljna nakon poraza u finalu 15.000 dolara vrijednog ITF-ovog turnira u Varni ni činjenicom kako je osvojila samo jedan gem.

Nije, jer je s druge strane mreže bila Patricia Maria Tig, iskusna, 28-godišnja Rumunjka, igračica sa zaštićenim rankingom. Tig, koja je bila 56. na WTA rang listi, osvojila je u karijeri dva velika turnira, a sad je u Varni stigla do 16-og trijumfa na ITF-ovim turnirima. Nje zbog ozljede je nije bilo na turnirima od Wimbledona prošle godine. Odlučila je kako će do kraja godine i dalje igrati ITF-ove turnire, a zatim će iskoristiti sve pogodnosti koje ima sa zaštićenim rankingom te se vratiti na velike pozornice.

- Tig je bila puno bolja. Ovo finale je za mene bilo jedno baš dobro iskustvo. Nikad prije nisam imala priliku igrati protiv tako dobre i iskusne igračice, a ona je TOP 60. Unatoč tome, opet sam mišljenja kako sam ipak mogla puno bolje odigrati samo finale. Stoji, uvjeti za igru su bili jako teški. Vjetar je puhao tijekom cijelog meča. Nisam se ni u tim uvjetima najbolje snašla – naglasit će Lucija.

Prvi set je trajao 43 minute, u svakom gemu je Lucija uzela suparnici najmanje dva poena, a četiri u šestom gemu, kojeg je također osvojila Tig, koja je u karijeri pobjeđivala igračice koje su bile TOP 10. Lucija, koja je tek krenula skupljati svjetske bodove, s novih šest bodova, koliko je osvojila plasmanom u svoje prvo finale u profesionalnoj karijeri, skočila je s 853. mjesta, koje je držala uoči nastupa u Varni, među 800 najboljih.

- Zadovoljna sam s cijelim turnirom. Odigrala sam do finala četiri jako dobra meča, pobijedila dosta kvalitetne cure. Najzadovoljnija sam s polufinalnim susretom koji je bio jako zahtjevan i izazovani. Nadam se kako ću nakon ovog rezultata nastaviti i dalje s ovako dobrom igrom kakvu sam pokazala na ovom turniru – poželjela je Ćirić Bagarić, koja nastavlja turneju. Ovaj tjedan čeka je nastup na 60.000 dolara vrijednom ITF-ovom turniru u Vrnjačkoj Banji. Ima pozivnicu za mjesto u glavnom turniru.

25. travanj 2024 09:15