StoryEditorOCM
TenisJUNIORSKI GRAND SLAM

Peta nositeljica odigrala za pet, Lucija Ćirić Bagarić: ‘Šteta što na početku drugog seta nisam imala samo malo više sreće‘

Piše Tonči Vlašić
30. svibnja 2022. - 14:53

Diana Shnaider je prvi set odigrala bez greške. Juniorka koja je već stigla na vrata TOP 300 WTA rang liste sa 6:1 je uzela prvi set protiv Lucije Ćirić Bagarić na startu juniorskog Roland Garrosa.

- Da, igrali su se dobri poeni, ali su otišli na njezinu stranu – istaknula je Dubrovkinja.

U drugom setu je Lucija još više pritisnula, ali Ruskinja je imala vodstvo 5:1. Međutim, nije bilo gotovo. Uspjela je tad Ćirić Bagarić osvojiti tri gema u nizu, imala 15:0, izjednačila na 30:30 u borbi za 5:5. Shnaider je potom dobila dva poena te je bilo 6:4 drugi set za petu nositeljicu turnira, koja je osvojila na drugi servis dosta, dosta više poena.

Kad bi joj prošao prvi servis, Lucija je bila u oba seta uspješnija od Ruskinje. Statistika kaže: osvojila je tad u prvom setu 70 posto poena, a u drugom je bila još 'gora' - 78 posto!

- Šteta što na početku drugog seta nisam imala samo malo više sreće. Diana je baš dosta dobro odigrala – naglasila je Lucija.

Izvješća s Roland Garrosa potvrđuju riječi Lucije. Shnaider odlična. Jedan od favorita donjeg dijela ždrijeba za prolaz u finale.

Nije Lucija zaključila nastup na pariškoj zemlji. Okreće se turniru parova na drugom Grand Slam turniru sezone. Igra sa Sofia Costoulas iz Belgije s kojom je prije neki dan osvojila Otvoreno prvenstvo Italije. Njih dvije su u ulozi sedmih nositeljica.

- Parove igramo u utorak, 31. svibnja. Doznat ćemo večeras na kojem terenu, te koji je meč po redu – reći će Lucija.

Suparnice su im Luca Udvardy iz Mađarske i Nina Vargova iz Slovačke. 

23. travanj 2024 15:10