StoryEditorOCM
TenisDUBROVKINJA NA TURNIRU U JAKARTI

Lucija Ćirić Bagarić tisuće kilometara daleko od kuće, a domaća igračica protiv nje ‘miljama daleko‘ od pobjede

Piše Tonči Vlašić
14. ožujka 2023. - 09:22

Vratila se Lucija Ćirić Bagarić. Povratak je bio uspješan.

Nije igrala od turnira u Monastiru krajem siječnja. Tad je u Maroku bila dva tjedna. Prvog je na 40.000 dolara vrijednom ITF-u ostvarila tri pobjede. Zaustavljena je tek u polufinalu. Zatim je na istim terenima igrala 25-icu. Zaustavila je ozljeda. Predala je meč 2. kola.

Nakon toga se vratila u Hrvatsku. Prvo je sanirala ozljedu, imala prisilan odmor, a nakon toga je ponovno počela trenirati. Danas je u dalekoj Indoneziji, na turniru u Jakarti. Treća je nositeljica 15.000 dolara vrijednog ITF-a. Suparnica na startu bila je domaća igračica, 25-godišnja Deria Nur Haliza. 19-godišnja Dubrovkinja, koja je treća nositeljica, bila je bolja sa 6:3 i 6:2.

Prošlu godinu Lucija je zaključila nizom od deset pobjeda, osvojila dva turnira, dvije ‘petnaestice’ u austrijskom Oberpullendorfu. Prije toga, u studenom, slavila u grčkom Heraklionu. Zatim početkom godine pobjede u Maroku, pogotovo tri spomenute na ‘četrdesetici’.

Osvajanjem prvog profesionalnog turnira uskočila je u TOP 700. Zatim u TOP 600, pa TOP 500. Sad je na 459. mjestu svjetske rang liste. Današnjom pobjedom je nastavila skupljati svjetske bodove.

18. travanj 2024 16:09