StoryEditorOCM
TenisHALO, BUGARSKA!

Lucija Ćirić Bagarić nakon svog najvećeg uspjeha, prvog izborenog finala: ‘Od početka sam bila agresivna i igrala s jako malo grešaka‘

Piše Tonči Vlašić
17. rujna 2022. - 13:25

Vrlo dobro sam odigrala meč. Od početka sam bila agresivna i igrala s jako malo grešaka – javila se nakon nove pobjede Lucija Ćirić Bagarić, i to pobjede kojom je izborila prvo finale u karijeri na jednom ITF-ovom turniru u pojedinačnoj konkurenciji.

Ukupno je četiri pobjede ostvarila u pojedinačnoj konkurenciji u četiri dana na 15.000 dolara vrijednom ITF-ovom turniru u Varni. Pritom nije izgubila niti jedan set. U polufinalu je zaustavila Rumunjku Eleneu Ruxandru Berteu sa 6:4 i 6:3 nakon sat i 26 minuta igre.

- Prvi set je bio izjednačen, ali na 5:4 sam napravila break. U prvom gemu drugog seta izgubila sam servis, ona je imala potom 30:0 u drugom gemu, ali sam uspjela dobiti taj gem, povela sa 4:1, te do kraja mirno odigrala – naglasila je 18-godišnja Dubrovkinja, koja je na već na svoj konto spremila šest svjetskih bodova, a kad je tako na najnovijoj svjetskog rang listi naći će se među 800 najboljih. Uoči nastupa u Bugarskoj bila je na 853. mjestu svjetske rang liste.

U finalu je čeka Patricia Maria Tig, 28-godišnja Rumunjka, koja je bila 56. tenisačica svijeta, koja je na Roland Garrosu 2020. bila među 32 najbolje, na US Openu prošla u 2. kolo, koja ima osvojen Istanbul gdje je u finalu dobila Kanađanku Eugeniu Bouchard, koja je uzela i WTA 125 u Karlsruheu...

- Tig se vraća nakon ozljede. Nije je bilo godinu dana (zadnji nastup imala je u Wimbledonu 2021. godine – op.a.). Jako dobra igračica, ali, dobro se osjećam, te mislim kako imam izgleda ostvariti pobjedu – naglasila je Lucija nakon svog najvećeg uspjeha.

Treći put je igrala polufinale.

24. travanj 2024 02:31