StoryEditorOCM
TenisHALO TRST!

Jedno prošla, drugo ne, Lucija Ćirić Bagarić: ‘Ne mogu biti nezadovoljna. Odigrala sam tri dobra meča!‘

Piše Tonči Vlašić
30. kolovoza 2022. - 16:40

Prošla je s uspjehom kvalifikacije, ostvarila dvije pobjede, izbacila na kraju osmu nositeljicu, Čileanku Fernandu Astete, nova je to pobjeda protiv bolje plasirane, ali 24 sata nakon toga nije uspjela ostvariti novu, treću pobjedu za redom, te proći i 1. kolo 25-tisuća dolara vrijednog ITF-ovog turnira u Trstu.

Bolja s 2:1 u setovima bla je dvije godine starija, 20-godišnja Talijanka Diletta Cherubini, 535. tenisačica svijeta (Lucija je na 886. mjestu).

- Sve u svemu, zadovoljna sam. Nisam uspjela pobijediti, ali sam odigrala bolje nego na prethodnim turnirima pa ne mogu biti nezadovoljna... – naglasila je 18-godišnja Dubrovkinja.

Tri sata i 10 minuta je trajao meč. Prvi set je izgubila sa 6:4, kao i odlučujući treći, dok je u drugom gubila s 5:4. Talijanka je servirala za meč, ali je Lucija bez izgubljenog poena izjednačila na 5:5. Potom dobila i iduća dva gema.

- Prvi set sam lošije odigrala. Propustila dosta prilika, dok je u drugom i trećem setu bila puno bolja igra... Nažalost, nisam uspjela doći do pobjede, ali zadovoljna sam turnirom jer sam se uspjela kvalificirati u glavni turnir, te sam  odigrala tri dobra meča.

U paru, igra s Latvijkom, iskusnom 30-godišnjom Dianom Marcinkevicaom, stigla je do polufinala.

- Što se parova tiče, sretna sam što smo u polufinalu. U 1. kolu smo dobro odigrale i relativno lagano pobijedile, a u četvrtfinalu su nam predale druge nositeljice što nam je jako dobro došlo jer smo obje imale prije toga teške pojedinačne mečeve. Polufinale? Mislim kako imamo priliku ostvariti novu pobjedu.

Još se ne zna tko će im biti prepreka na putu do finala, ili treće nositeljice, Rumunjke Elena Teodora Cadar i Oana Georgeta Simion, ili Bjeloruskinja Evialina Laskevich i Japanka Chihiro Muramatsu.

20. travanj 2024 12:25