StoryEditorOCM
TenisBRAVO

Dubrovkinja uvjerljiva na startu Europskog prvenstva, kojeg su znali osvajati Carlos Alcaraz, Ige Swiatek, Holger Rune...

Piše Tonči Vlašić
23. rujna 2024. - 19:53
Hrvatska reprezentacija na EP-u za uzrast do 16 godina (Ana Petković druga s lijeva)Adelchi Fioriti/fitp/

Ana Petković je bila uspješna na startu Europskog prvenstva za igračice do 16 godina, koji se igra u Italiji, u Parmi. Protiv Gruzijke Nite Skhiladze, vršnjakinje su, obje su rođene 2009. godine, izgubila je u svakom setu samo jedan gem. Bilo je na kraju lijepih 6:1 i 6:1 za tenisačicu Libertasa, koju sad čeka Rumunjka Maria Ilinca Burcescu, treća nositeljica Eura, koja je bila slobodna u 1. kolu.

Već se zna, tko prođe, igrat će u šesnaestini finala protiv godinu dana starije, 16-godišnje Švicarke Sarine Schnyder.

U najavi ovogodišnjeg EP-a za uzrast do 16 godina, koje je u Parmi okupilo 146 tenisačica i tenisača iz 39 država, ističe se činjenica kako je u povijesti ovog prvenstva na njemu nastupalo trinaest igračica i igrača, koji su poslije bili svjetski broj jedan u pojedinačnoj konkurenciji, te njih četrnaest, koji su bili svjetski broj jedan u parovima.

Nije puno prošlo kad su EP do 16 godina osvajali Carlos Alcaraz, Ige Swiatek, Holger Rune

image

Ana Petković, tenisačica Libertasa

Tonči Vlašić/

Ana će na EP-u igrati i parove, i to s Virovitičankom Nikom Dragičević, članicom Tenis kluba Didon. Suparnice na startu su im četrnaeste nositeljice, Grkinje Katerina Oustampasidou i Myrto Proimaki. Pobjeda vodi u osminu finala, među šesnaest najboljih parova Europe.

Osim dvije tenisačice, Petković i Dragičević, boje Hrvatske na EP-u brane i dva igrača, Ivan Dumbović iz HTK Zagreb i Ivor Jovanović iz zagrebačkog Zagija.

23. rujan 2024 22:10