StoryEditorOCM
TenisBRAVO

Dubrovkinja opet u polufinalu Grand Slama, Lucija Ćirić Bagarić nakon Roland Garrosa uspjela to i u Wimbledonu: ‘Presretna sam!‘

Piše Tonči Vlašić
7. srpnja 2022. - 17:31

U Roland Garrosu je igrala polufinale, nije uspjela otići na kraju i dalje, a sad je opet u polufinalu jednog juniorskog Grand Slam turnira, i to u Wimbledonu. Opet u turniru parova. Hoće li ovaj put uspjeti otići dalje? Bilo bi to sjajno.

Lucija Ćirić Bagarić je sa Slovakinjom Nikolom Daubnerovom ostvarila u tri dana tri pobjede. Treću u četvrtfinalu u kojem su sa 6:2 i 7:6 (5) bile bolje od Lanlane Tararudee s Tajlanda i Sayaka Ishii iz Japana. Sat i 22 minute im je trebalo za uspjeh, pobjedu s kojom su stigle među četiri najbolje. 

- Jako dobro smo ušle u meč, bile dosta agresivne i dobro servirale. Kontrolirale smo meč. U prvom setu suparnice nisu imale nikakvu priliku. Drugi set su one počele bolje igrati, nas dvije smo na trenutak stale, ali smo na kraju odigrale dosta dobro tie break i zasluženo pobijedile - istaknula je Lucija. 

Ćirić Bagarić i Daubnerova su prve izborile polufinale turnira parova. Preostala tri četvrtfinala još nisu bila ni počela na travi All England Cluba ovog četvrtka, 7. srpnja kad su njih dvije zaključile svoj posao na terenu broj 12. U polufinalu ih u petak, 8. srpnja, čekaju ili Čehinje, Linda Klimovicova i Dominika Salkova, ili Nizozemka Rose Maria Nijkamp i Angella Okutoyi iz Kenije.

- Presretna sam što ću ponovno igrati polufinale parova na Grand Slamu - dodala je 18-godišnja Dubrovkinja. 

18. travanj 2024 10:54