StoryEditorOCM
TenisUZRAST DO 10 GODINA

Dalmacija u gostima kod Tenis kluba Dubrovnik, a nakon dva dana igre u Uvali Lapad najbolji su Polina Car iz Raguse i Lovre Karamatić iz Splita 1950

Piše Tonči Vlašić
2. svibnja 2022. - 19:00

Polina Car, tenisačica Raguse, osvojila je Otvoreno prvenstvo Tenis kluba Dubrovnik do 10 godina. Jedina je iz klubova  Dubrovačko-neretvanske županije izborila nastup u Zlatnoj skupini u kojoj je s tri uvjerljive pobjede skočila na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

U Zlatnoj skupini, u kojoj su igrali pobjednici kvalifikacijskih skupina, Car je prvo s 4:2 i 4:1 svladala Morenu Družijanić iz Dalmacijacementa, zatim u polufinalu prvu nositeljicu Nikol Dimache iz Splita 1950, i to dva puta s po 4:0, a u finalu drugu nositeljicu, Filipu Škarić iz Dalmacijacementa s 4:1 i 4:0.

U Srebrnoj skupini, drugo mjesto u kvalifikacijskim skupinama, igrale su između ostalog dvije tenisačice Dubrovnika, Lea Deranja i Dora Kristić, te jedna članica Raguse, Kristija Polanda. Polanda i Deranja su bile suparnice u četvrtfinalu (4:1 za Polandu), a Kristić i Polanda su na kraju odlučivale o pobjednici Srebrne skupine. Kristić je bila uspješnija s 4:2. Obje su prethodno dobile polufinale bez izgubljenog gema, s po 4:0.

image

Dora Kristić (Dubrovnik)

Tonči Vlašić

U Brončanoj skupini, treće mjesto u kvalifikacijskim skupinama, igrala je Asja Džanković iz Tenis kluba Dubrovnik, koja je s dvije pobjede stigla do finala u kojem je poražena od druge nositeljice, Antee Ivanković iz Makarske rivijere s 4:3 (2).

U Zelenoj skupini, četvrti u kvalifikacijskoj kupini, pobjedu je odnijela Divna Smokvina, članica Dubrovnika, koja je u finalu s 4:3 (1) dobila Miu Vranješ iz Tenis kluba Ragusa.

U konkurenciji dječaka Zlatni turnir je osvojio Lovre Karamatić iz Splita 1950, koji je s 4:1 i 4:2 dobio u finalu prvog nositelja, Gabriela Mišu, također člana Splita 1950. Zlatnu skupinu su igrala i dva člana Dubrovnika, Pavle Beribaka i Lorenzo Butigan. Obojica su zaustavljena u polufinalu, Beribaka od Miše, a Butigan od Karamatića.

image

Lorenzo Butigan (Dubrovnik)

Tonči Vlašić

U Srebrnom turniru su igrali Neno Šain i Jakov Baničević iz Tenis kluba Mot, te Ivan Vukota iz Tenis kluba Ragusa. Šain je poražen u četvrtfinalu od kasnijeg pobjednika Srebrnog turnira, Borne Dujmovića iz Tenis kluba Movens, Baničević je u četvrtfinalu dobio Vukotu, a izgubio u polufinalu od Petra Dodiga iz Makarske rivijere.

Brončanu skupinu osvojio je Petar Primorac iz Makarske rivijere, i to je u finalu svladao Franka Pecotića iz Mota, koji je u polufinalu dobio Antonia Jarka (Ragusa). U četvrtfinalu mu je suparnik bio Luka Zvono iz Raguse. Primorac je u polufinalu svladao Petra Bega (Ragusa), koji je u četvrtfinalu bio bolji od Josipa Jurkovića (Dubrovnik).

Zelenu skupinu osvojio je Karlo Ćorić iz Splita 1950, koji je u finalu dobio Dominika Županovića iz Libertasa.

- Na terenima u Uvali Lapad nastupilo je 45 mališana, 22 dječaka i 23 djevojčice. Bio je ovo četvrti turnir iz ovogodišnjeg Dalmatinskog ciklusa. Idući se igra u Makarskoj. Na kraju, nakon desetak ovakvih turnira diljem Dalmacije, u obzir će se uzeti četiri najbolja rezultata, te posložiti poredak. Najboljih 16 u obje konkurencije će igrati na regionalnom Mastersu – rekao je Senko Glavinić, tajnik Tenis kluba Dubrovnik, organizatora turnira.

25. travanj 2024 00:13