StoryEditorOCM
RukometRUKOMETNI KLUB HRVATSKE MLADEŽI DUBROVNIK

NAJZVUČNIJE POJAČANJE CIJELE LIGE 'SLETJELO' U GOSPINO POLJE 'Impresivna je njegova karijera!'

29. siječnja 2020. - 09:44
Nekoliko dana uoči nastavka prvenstva, koje za Rukometni klub hrvatske mladeži Dubrovnik počinje u subotu, 1. veljače, kad mu u goste stiže Varaždin 1930., dubrovački klub doveo je najzvučnije pojačanje.

- Ne samo našeg kluba, već bih se usudio reći i cijele Premijer lige – istaknuo je Ante Lagator, član stručnog stožera dubrovačkog kluba.

U Gospino polje 'sletio' je Faruk Vražalić, 30-godišnji ljevak iz Bosne i Hercegovine.

- Impresivna je njegova karijera. Iza njega je 60-ak nastupa za BH reprezentaciju. Potekao je u Bosni iz Visokog, zatim bio član najjače sarajevske Bosne kad je ona igrala Ligu europskih prvaka, a kad je vodio Irfan Smajlagić. Poslije je igrao u španjolskoj ligi za Ademar Leon, pa potom u Bundesligi za Eisenach, Balingen i Fuchse Berlin. Bio je zatim dvije sezone suigrač Tomislavu Nuiću u Bešiktašu s kojim je opet igrao Ligu europskih prvaka. Prošle sezone je igrao za CSM Bukurešt. Radi se o odličnom igraču, koji igra u oba pravca, obranu i napad,. Iskoristiv je na desnom krilu i na desnom vanjskom. Možemo sad reći kako imamo momčad koja može ostvariti cilj, a to je ostanak u Premijer ligi, među najboljima – naglasio je Lagator.

Vražalić, koji je s rumunjskim klubom u sezoni 2018./19. osvojio je EHF Challenge Cup, četvrto je pojačanje Dubrovnika u pauzi prvenstva. Podsjetnik, prethodno su došli Tarik Kasumović, 202 centimetra visoki lijevi bek, vratar Marinko Ševo te Tomislav Nuić, lijevo krilo.

Dubrovnik je napustio Marko Kobetić, koji karijeru nastavlja u Mariboru.

RKHM Dubrovnik se nalazi na posljednjem mjestu s pet bodova (dvije pobjede, remi i devet poraza), a prvi iznad njega su Sesvete Bjelovar, koji imaju po 4 boda više. Varaždin 1930. ima na sedmom mjestu šest bodova više. Srećom, nakon što se odigra preostalih šest kola počinje odlučujući drugi krug prvenstva. Četiri najbolja kluba će u borbu za prvaka, a plasirani od petog do posljednjeg desetog mjesta u borbu za ostanak u koju ne ulaze s bodovima osvojenim u osamnaest kola, već onaj tko je bio peti kreće u borbu za ostanak s pet bodova, šestoplasirani sa četiri boda, sedmoplasirani s tri boda, osmoplasirani s dva boda, devetoplasirani s bodoma, a desetoplasirani od nule.

Liga za ostanak ima deset kola (svatko sa svakim još jednom, doma i vanka). U igri je ukupno 20 bodova. RKHM Dubrovnik s trenerom Vedranom Ćurkom s optimizmom gleda prema nastavku sezone. Računa kako neće ni Ligu za ostanak dočekati praznih ruku, kao će u preostalih šest kola prvog dijela uspjeti uteći sa začelja.
18. travanj 2024 20:04