StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA |

ZAVRŠENO PRVENSTVO HRVATSKE ZA JUNIORKE Dubrovnik dobio još jednu, te s tri pobjede u nizu zaključio nastup u Zadru

Piše Tonči Vlašić
17. siječnja 2021. - 16:36

Ženski odbojkaški klub Dubrovnik je na kraju 17. u konkurenciji 23 ekipe na juniorskom prvenstvu Hrvatske, koje se protekla tri dana održalo u Zadru. Nije imao sreće prilikom ždrijeba skupina prvog kruga. Dobio je za suparnike ne jednu, već dvije ekipe iz Kaštela, Kaštelu i Marina Kaštelu, te pored njih nije uspio izborio prva dva mjesta u skupini, koja su vodila u osminu finala, borbu za visok plasman, već je na kraju razigravao za poredak od 17. do 23. mjesta, a tu je bio najbolji i uvjerljiv.

Prvenstvo je Dubrovnik zaključio s tri pobjede s po 2:0 u setovima. Nakon što je u skupini razigravanja dobio oba suparnika, Goricu i Đakovo, slavio je na kraju i u utakmici za 17. mjesto, i to protiv Ženskog odbojkaškog kluba Kaštel iz Čakovca.

image
Mara Šilje (ŽOK Dubrovnik) foto: Tonči Vlašić

Zagrebačka Mladost je u finalu dobila Rijeku, te obranila naslov, dok je broncu osvojio Split pobjedom protiv Olimpika. Treću sezonu u nizu u finalu su igrale Mladost i RIjeka. U finalu 2018. Mladost je u finalu dobila Zadar,  a te godine broncu je osvojio Dubrovnik. Nakon što je u polufinalu s 3:2 izgubio od Zadra poslije vodstva 2:1, dobio je s 3:0 u utakmici za treće mjesto domaćina prvenstva, Osijek. Poreč je bio prvak 2016., a nakon toga uspjehe niže zagrebačka Mladost.

Dubrovnik, koji je na prvenstvu u Zadru od 15. do 17. siječnja 2021. godine dobio tri od pet utakmica, pod vodstvom trenerica Mirjane Vreće i Marine Radić igrao je u sastavu: Doris Buzolić, Martina Vreća, Mara Šilje, Karla Burđelez, Ema Šušić, Nina Jakić, Nora Gustin, Katarina Drobac, Matea Daničić, Matea Bogdanović, Marija Kristić i Karla Leto.

25. travanj 2024 10:32