StoryEditorOCM
OstaloAMERIČKI NOGOMET |

START NOVE SEZONE U GOSPINOM POLJU Dubrovnik Sharks, doprvak, prvo protiv novaka iz Rijeke, a zatim protiv prvaka iz Splita!

Piše Tonči Vlašić
17. rujna 2020. - 13:58
Počinje nova sezona Hrvatske flag football lige (američki nogomet sa zastavicama), i to se kreće iz Gospina polja. Dubrovnik Sharks je u subotu, 19. rujna, domaćin turnira, koji će okupiti još dva sastava. U 10 sati, na terenu s umjetnom travom, prvo će Sharksi igrati protiv Rijeke Torpedos, a točno u podne protiv Split Sea Wolvesa. U 11 sati će se ogledati riječka i splitska ekipa.

- Vođeni dobrim rezultatom od prošle godine, dugim pripremama i novim vodstvom, očekujemo dobar start sezone i uvjerljive rezultate. Rijeka je pak nova momčad, željna dokazivanja i prvih dobrih rezultata na hrvatskoj sceni. Bez obzira na činjenicu da su Riječani mlada momčad, ulazimo u utakmicu kao da je finale jer žele postaviti jaku notu na otvaranju lige. Utakmica protiv Sea Wolvesa donosi prvu od dvije reprize prošlogodišnjeg finala i garantira footballski spektakl. Splićani dvije godine zaredom osvajaju HFFL, iskusna su i prekaljena momčad, ali mi ćemo tražiti prvu pobjedu protiv njih na domaćem terenu. Vjerujem da je to moguće pod taktičkim vodstvom novog trenera Ottona Roce te kondicijskom spremom koju su ostvarili sa novim trenerom Vedadom Đugumom – napisao je u najavi turnira Marko Miletić, predsjednik i igrač Dubrovnik Sharksa.

image
Grupa Jug, sezona 2020.


U izdanju Hrvatske flag football lige 2020. godine sudjeluje 8 momčadi. Svaka momčad ima 10 utakmica što čini 40 utakmica regularne sezone, a ekipe su podijeljene u dvije divizije, Sjever i Jug. Svaka momčad se sastaje sa protivnicima iz divizije po dvaput, a sa ekipama iz druge divizije po jednom. Divizije su, grupa Sjever: Osijek Cannons, Bjelovar Greenhorns, Zaprešić Saints i Zagreb Patriots, a u grupi Jug: Rijeka Torpedos, Karlovac Dukes, Split Sea Wolves i Dubrovnik Sharks.

Finalni turnir održat će se sredinom studenog, a domaćin će biti najbolje plasirana ekipa na ukupnoj ljestvici.

Drugo mjesto u sezoni 2019. Hrvatske flag football lige Sharksi su izborili pod vodstvom trenera Nikole Raguža i Ottona Roce igrajući u sastavu: Lukša Miletić, Luka Žegura, Maroje Hausvička, Đino Bebić, Luka Kordić, Vlaho Miljanić, Petar Šimunović, Luka Stanišić, Maroje Zec, Matej Burum, Mehmet Morina, Lujo Domaćin i Marko Miletić. 

image
Finale u Splitu 2019. godine: Split Sea Wolves - Dubrovnik Sharks
foto: Vladimir Dugandžić / CROPIX
20. travanj 2024 00:01