StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA |

SAVEZ ODLUČIO Prvenstvo se prekida, u obzir se uzima trenutni poredak, a kad je tako: odbojkašice Dubrovnika su izborile Super ligu!

Piše Tonči Vlašić
17. ožujka 2020. - 20:52
Hrvatski odbojkaški savez donio je odluku - prekidaju se sva ligaška natjecanja, te se zaključuje poredak prema zatečenom stanju, dok se Kup odgađa, kao i sva natjecanja mlađih uzrasta. Odluka je donesena sukladno naputcima Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, a u cilju prevencije širenja COVID-19 virusa i odgovornosti prema ostalima. 

- S obzirom na prijevremeno zaključeno natjecanje nitko ne ispada, a broj klubova u sezoni 2020./21. može se povećati za dva kluba iz nižeg ranga ukoliko klubovi, koji su ostvarili to pravo, pokažu interes za nastup u većem rangu - stoji u odluci Hrvatskog odbojkaškog saveza.

Prevedeno, odbojkašice HAOK Mladost, vodeća i neporažena ekipa Superlige, proglašena je prvakom Hrvatske. Kaštela, Marina Kaštela, HAOK Rijeka CO, Enna Vukovar, Osijek, Brda, Poreč, Split i Olimpik ostaju članovi Super lige u kojoj pravo nastupa ostvaruje iz Prve hrvatske lige, drugog ranga, zagrebački Dinamo i Dubrovnik, koji je u trenutku prekida bio treći, a ta pozicija je donosila na kraju sezone razigravanje za plasman u najveći rang, Superligu, s pretposljednjim sastavom najvećeg ranga. Vodeća ekipa Prve hrvatske lige bila je druga ekipa HAOK Mladost, koja nema pravo nastupa u najvećem rangu, dok je Dinamo bio drugi i kao takav siguran putnik u Superligu.

Nakon odluke HOS-a, nitko ne ispada, Dubrovnik je tako drugu sezonu zaredom izborio veći rang. U sezoni 2018./19. igrao je u trećem rangu - južnoj skupini Prve 'B' hrvatske lige. Bio je najbolji. Izgubio je prvu utakmicu kod kuće od Sinja s 3:2, osvojio tad jedan bod, a nakon toga dobio sve utakmice do kraja i u svakoj je uzeo maksimalna tri boda. Na početku drugoj dijela Dubrovnik je s 3:0 nadigrao Sinj usred Sinja.

Ove sezone ekipi trenerice Mirjane Vreće i Marine Radić, te kondicijskog trenera Tomaža Jurišića, cilj je bio izboriti ostanak, a na kraju se o tome nije u niti jednom trenutku razmišljalo u Gospinom polju. Dubrovačke odbojkašice su cilj ostvarile plasmanom među pet najboljih, u Ligu za pobjednika Prve hrvatske lige, a u taj dio natjecanja su krenule s posljednje, pete pozicije. Ali, trijumf 3:0 u Zadru protiv Zadra na startu drugog dijela, nakon toga i 3:0 pobjeda protiv Don Bosca kod kuće, slavlje protiv oba izravna suparnika za treće mjesto, sve je promijenio. Dohvatile su treće mjesto, koje im je, s obzirom na novonastalu sitiuaciju u kojoj je sport pao u drugi plan, donijela plasman u najveći rang. 

Ženski odbojkaški klub Dubrovnik je posljednji put u najvećem rangu igrao u sezoni 2015./16. 
18. travanj 2024 01:30