StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

PROMJENA NA VRHU, PRVAK NIJE LIDER, SQUARE OPET PETI Sekundu prije kraja utakmice u Splitu ‘crveno plavi‘ su bili četvrti

Piše Tonči Vlašić
28. lipnja 2020. - 21:49
Futsal Dinamo je pogotkom sa zvukom sirene slavio 3:2 na Gripama protiv Splita, koji je u završnici utakmice bez vratara jurio pobjedu, sva tri boda, koja bi mu donijela bijeg sa začelja kolo prije kraja ligaškog dijela.

Na kraju je ostao praznih ruku i na poziciji koja vodi u niži rang, dok se Futsal Dinamo vratio na četvrto mjesto, koje je 24 sata držao Square nakon 6:1 pobjede kod kuće protiv Vrgorca i koje bi 'crveno plavi' zadržali da zagrebački 'plavi' nisu uzeli sva tri boda u Splitu.

Četvrta pozicija je posljednja koja donosi prednost domaćeg terena u četvrtfinalu. Futsal Dinamo ima bod više od petog Squarea, ali i samo bod manje od treće Crnice, koja je u zadnjem, kolu gost Vrgorca. Futsal Dinamo dočekuje Uspinjaču Gimku, dok je Square gost AFC Universitasa, koji je predzadnji s tri boda više od Splita. AFC Universitas i Split su ove sezone 1:1 u pobjedama, i svatko je bio uspješniji rezultatom 3:2. Split ima dosta bolju pogodak razliku. Square je slabiji u međusobnim ogledima od Futsal Dinama (4:3 pobjeda Squarea u Zagrebu, a 3:1 pobjeda Futsal Dinama u Gospinom polju) i od Crnice (6:5 pobjeda Squarea u Gospinom polju, 8:3 pobjeda Crnice u Šibeniku).

Split je pak gost aktualnog prvaka, Novo vrijeme Apfel, koji je izgubio derbi u Omišu i vrh. Olmissum je bio uspješniji s 5:1, te je uoči zadnjih 40 minuta na prvom mjestu s bodom više od sastava iz Makarske od kojeg je uspješniji u međusobnim ogledima. U Makarskoj je Novo vrijeme Apfel bilo bolje s 2:0.

Olmissum je u zadnjem kolu gost Alumnusa, koji pak drži osmo mjesto, posljednje koje vodi u doigravanje za prvaka, ali i osigurava ostanak. Alumnus ima tri boda više od predzadnjeg AFC Universitasa, koji ga je dobio u obje utakmice ove sezone.

Uglavnom, jedno je jasno - zadnje kolo ligaškog dijela bit će super zanimljivo.

SEMAFOR PRVE HRVATSKE MALONOGOMETNE LIGE
Rezultati 17. kola, petak, 26. lipnja, Zagreb: 
Uspinjača Gimka – Universitas 6:4, subota, 27. lipnja, Dubrovnik: Square – Vrgorac 6:1, Šibenik: Crnica – Alumnus Sesvete 3:3, nedjelja, 28. lipnja, Split: Split – Futsal Dinamo 2:3, Omiš: Olmissum – Novo vrijeme Apfel 5:1.

Poredak: 1. Olmissum 36 bodova, 2. Novo vrijeme Apfel 35 bodova, 3. Crnica 30 bodova, 4. Futsal Dinamo 29 bodova, 5. Square 28 bodova, 6. Uspinjača Gimka 23 boda, 6. Vrgorac 20 bodova, 8. Alumnus Sesvete 16 bodova, 9. AFC Universitas 13 bodova, 10. Split 10 bodova.

Raspored 18. kola, Sesvete: Alumnus – Olmissum, Makarska: Novo vrijeme Apfel – Split, Vrgorac: Vrgorac – Crnica, Zagreb: Futsal Dinamo – Uspinjača Gimka, Split: Universitas – Square.

Četvrtfinale doigravanja za prvaka (igra se jedna utakmica, domaćin je uspješniji u ligaškom dijelu prvenstva): 1. - 8., 2. - 7., 3. - 6., te 4. - 5. (polufinale i finale se igra na isti način, jedna utakmica, domaćin bolje plasirani).
19. travanj 2024 03:06