StoryEditorOCM
OstaloMALONOGOMETNI DRUGOLIGAŠI ODIGRALI 6. KOLO

Ombla nije uspjela do bodova protiv najuspješnijeg hrvatskog kluba

Piše Tonči Vlašić
15. studenog 2021. - 08:03

Ombla nije uspjela protiv Splita doći do pete pobjede u šestom nastupu, već je upisala drugi poraz. Nakon četiri pobjede s kojima je otvorila sezonu u južnoj skupini Druge hrvatske lige, poraz prošlo kolo u Splitu od Torcide, a sad od Splita kod kuće sa 5:3.

Mateo Vodopić je doveo u 5. minuti Omblu u vodstvo protiv najtrofejnijeg hrvatskog kluba (Split je osam puta bio državni prvak, deset puta osvajač Kupa Hrvatske, dva puta treći u Kupu prvaka Europe, ali danas je drugoligaš. Ispao je u sezoni 2019./20. iz Prve lige, nije se uspio vratiti prošle sezone, pokušat će ove).

Pet minuta poslije vodećeg pogotka domaćina Split je izjednačio preko Nikole Mora, a minutu poslije i poveo (strijelac Toni Borčić). Ivo Vlahušić je tri minute prije odmora izjednačio na 2:2, a minutu prije odlaska na odmor Split je pogotkom Davora Milanka s 10 metara stigao do novog vodstva. U nastavku je prednost gostiju rasla (Milanko u 23. za 4:2, a Robert Vinko Pavičić u 31. za 5:2). Ivo Vlahušić je svojim drugim pogotkom u posljednjoj minuti utakmice ublažio poraz Omble za koju su još igrali: Marko Ilić, Antonio Drašković, Leo Bogdanović, Andro Drašković, Matija Zorem Marko Tolj, Hrvoje Bogdanović, Frano Vlahušić i Maro Kalauz pod vodstvom Mateja Gaće.

Torcida je vodeća s 15 bodova (pet pobjeda, remi, bez poraza, negativan bod), Split ima 14 bodova (četiri pobjede i dva remija, bez poraza), Trogir (tri pobjede i tri remija, bez poraza) i Ombla (četiri pobjede i dva poraza) po 12 bodova, peti su Heroji 2007. s 11 bodova (tri pobjede, dva remija i poraz)...

U 7. kolu Ombla je gost Jezera (Tisno), sastava koji ima 4 boda iz pet utakmica.

16. travanj 2024 13:42