StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

Druga pobjeda ‘Pitura‘ u Beočinu, te su Miho, Filip i Tomislav i dalje u igri za prolaz u završnicu Europa Trophyja!

Piše Tonči Vlašić
26. studenog 2022. - 12:06

Poraz na startu od Olympiacosa, a nakon toga pobjeda protiv Banja Luke. To je bilo jučer, a danas prijepodne stolnotenisači Libertas Marinkolora su u 3. kolu ostvarili pobjedu, dobili talijanski ASD Marcozzi Cagliari, te su i dalje u igri za prolaz dalje u završnicu Europha Trophyja.

Naravno, nije lagan put do toga. Treba im pobjeda i u idućem, 4. kolu, u kojem od 14.30 sati igraju sa slovačkim SK Vydrany (slobodni su u posljednjem, 5. kolu, koje se igra večeras od 19 sati), te ako uhvate drugo mjesto u skupini tad im treba i pobjeda u sutrašnjem meču za treće mjesto u kojem ih čeka drugoplasirani sastav druge skupine turnira u Beočinu. 

Ukupno je deset sastava na turniru, po pet u svakoj skupini. Pobjednici skupina će osigurati nastup u završnici europskog kupa, na kraju će između sebe odlučiti tko će kao prvi, a tko kao drugi u daljnje natjecanje, dok će meč između drugoplasiranih sastava skupina biti ‘biti ili ne biti‘ jer dalje idu tri najbolja. 

Protiv Talijana, kao i jučer protiv Banja Luke, nije počelo dobro za hrvatskog prvaka, ali nakon toga bez greške u iduća tri meča, te je opet bilo 3:1 za Filipa Ćipina, Miha Simovića i Tomislava Japeca. Ćipin je sa 7:11, 5:11 i 3:11 poražen na startu od Antonia Amata, Simović dobio s 11:9, 11:3, 9:11 i 11:8 Makanjuola Kazeema, Japec sa 16:18, 11:8, 13:11 i 11:4 Lorenza Martinallija, dok je točku na ‘i‘ nove europske pobjede stavio Ćipin svladavši s 11:9, 11:5 i 11:8 Kazeema.

Dvije su skupine na turniru. U drugoj su varaždinski StaRR, austrijski UTTC Raiffeisen Kennelbach, slovački Geolog Roznava, ciparski Apoel i domaćin, Radnički iz Beočina, predstavnik Srbije.

U nedjelju, 27. studenog, od 11 sati se igraju se utakmice za plasman od 5. do 10. mjesta (trećeplasirani u skupini za peto, četvrttoplasirani za sedmo, a petoplasirani za deveto mjesto), a od 15 sati mečevi za treće (drugoplasirani sastavi skupina) i finale (pobjednici skupina).

25. travanj 2024 14:09