StoryEditorOCM
OstaloHALO, AMERIKA |

ANTE DELIJA IZ ATLANTIC CITYJA UOČI BORBE PROTIV CAPPELOZZE ‘Već 14 dana živimo poput kraljeva, što se tiče borbe, ako se budem....‘

Piše Tonči Vlašić
5. svibnja 2021. - 10:17

Ante Delija je čekao od studenog 2019. i borbe protiv Olija Thompsona u zagrebačkoj Areni na novi nastup. Već 14 dana je stanovnik Atlantic Cityja, američkog grada, stotinjak kilometara istočno od Philadelphije, na obali Atlantskog oceana gdje ga ove srijede, 5. svibnja, čeka službena vaga, a dan poslije 21. profesionalna borba u karijeri, i to na prvoj priredbi Professional Fighters League teške kategorije u 2021. godini.

Suparnik mu je Brazilac Bruno Henrique Cappelozza u čijem osobnom kartonu stoji kako je rođen 20. svibnja 1989. godine u Sao Paolu, kako je visok 188 centimetara, kako je dobio deset od petnaest profesionalnih borbi, a koji je također bez borbe duže vrijeme. Cappelozza je malo više od godine dana stariji od Delije, koji je od Brazilca viši i uspješniji. Delija je visok 195 centimetara, te ima 17 pobjeda i 3 poraza.

- Testirali smo se u Zagrebu prije puta u Ameriku. Kad smo stigli, opet smo se testirali, te tri dana nisam smio izaći iz svoje sobe. Nakon te trodnevne karantene, budući je test bio negativan, mogli smo ići u dvoranu, te trenirati. Tu sam s trenerom Stipom Drvišem, te Kristijanom Perakom, koji mi također pomaže u pripremi borbe – priča Delija.

image
Stipe Drviš i Ante Delija
image
Ante Delija na treningu

- Napravljen je u Atlantic Cityju 'bubbleu'. Jedan kat hotela je zatvoren samo za nas. Tu je teretana, tu je jedno sedam, osam improviziranih malih dvorana za treniranje. Restoran na tom katu je samo za nas, također samo za nas je velika taraca. Tu možemo izaći, u druge dijelove ovog prekrasnog kompleksa, nažalost, ne, međutim, i samo taj dio u kojem smo smješteni, i u kojem se smijemo kretati je velik, prekrasan. Organizacija je sjajna. Živimo poput kraljeva.

PFL je zakupio dio Ocean Resorta, koji je priča za sebe. Cijelo zdanje ima tisuće soba. Jedan dio hotela, najviši, ima 48 katova. Brojne su dvorane, casina, kazališta, kino dvorane...

- Ne, neće biti gledatelja na našoj priredbi u četvrtak. Znam kako je prije neki dan UFC održan u punoj dvorani, ali svaka američka država ima svoja pravila. UFC je bio na Floridi, dok ovdje, ovo je država New Jersey, to nije dopušteno.

image
Delija vs. Cappelozza

Delija je ime suparnika doznao prije gotovo dva mjeseca.

- Teodoras Aukstuolis iz Litve se borio s Cappelozzom, te ga dobio. S njim sam trenirao u Zagrebu, kod Cro Copa, Mirka Filipovića. Zatim, neki meni poznati borci su trenirali s njim, tako da imamo dosta informacija o njemu. Ali fokusiran sam na sebe. Ako se budem prilagođavao njemu, tad nemam šanse.

PFL-a je promijenio format natjecanja.

- Smanjen je broj boraca u kategoriji, kao i broj onih koji prolaze u drugi krug. Prije je bilo u kategoriji 12 boraca, svatko je imao po dvije borbe, te je nakon dva kola osam najboljih išlo dalje. Sad nas je deset u kategoriji. Također će svaki od nas imati po dvije borbe, ali u završnicu nakon dva kola idu četvorica najboljih. Dakle, nema u završnici četvrtfinala, već ovaj put polufinale. Prvo kolo je sad u četvrtak, 6. svibnja.

Pobjeda prekidom u prvoj rundi donosi šest bodova, u drugoj rundi pet, a u trećoj rundi četiri. Pobjeda sudačkom odlukom donosi tri boda...

Pobjednika u svakoj kategoriji čeka ni manje, ni više nego milijun američkih dolara! Tu nagradu u teškoj kategoriji lovi i legendarni Brazilac, 43-godišnji Fabricio Werdum, bivši UFC-ov prvak. Međutim, prvo Konavljanina čeka Cappelozza. S obzirom na promjenu formata natjecanja, samo ga pobjeda ostavlja u igri za velikom nagradom.

Delija je favorit na kladionicama protiv Cappelozze.

image
Ante 'Walking Trouble' Delija
19. travanj 2024 14:11