StoryEditorOCM
KošarkaDUBROVČANIN NA KROVU EUROPE

Mario Hezonja: ‘Vjerojatno ću poludit kad dođem doma, pa ću se počet derat i probuditi susjede!‘

Piše Tonči Vlašić
22. svibnja 2023. - 11:56

Prelijepo je biti o ovakvoj momčadi koja nikad ne odustaje, koja se bori svaku utakmicu, koja ima nevjerojatnu glad za pobjedama i naslovima – istaknuo je Mario Hezonja nakon što je s Realom osvojio naslov prvaka Europe.

Kraljevski klub je stigao do jedanaestog naslova u povijesti, Dubrovčanin igra u dresu s brojem 11, debi na Final fouru imao je prije jedanaest sezona u dresu Barcelone s kojom je bio sudionik i Final foura 2014. godine.

Uoči ovogodišnje odluke o prvaku Europe je istaknuo: ‘Ne želim više igrati za treće mjesto!‘. Naime, oba puta se s Barcelonom oprostio od naslova prvog dana Final foura.

Reala je sad u polufinalu čekala Barcelona. Za mnoge favorit za naslov. Barca je dobila prvo poluvrijeme. Nastavak je bio u znaku Reala. Hezonja je u 78:66 uspjeh protiv kluba u kojem je 2013. imao debi u Euroligi, bilo je to kod Bešiktaša u Istanbulu, ubacio 14 koševa i imao 9 skokova, ali više ga se pamti po činjenici kako je sjajno odradio posao u obrani na Nikoli  Mirotiću. Prva zvijezda Barce potpisala je samo 3 koša.

U finalu protiv Olympiacosa Hezonja je vukao u napadu u prvom poluvremenu. S 12 koševa nije dozvolio grčkom sastavu, pobjedniku ligaškog dijela, da nakon što je stekao 12 koševa viška (24:12), još više podeblja prednost. Naprotiv, povukao je Reala...

Smije se Dubrovčanin pred kamerom Sport kluba kad priča što je sve igrao.

- Hahaha, nama je na početku sezone problem bio previše igrača, a sad na kraju, kad je Yabusele kažnjen, Deck ozlijeđen, i ne samo Argentinac, problem nam je bio jer nemamo dovoljno igrača...

Sad, dalo bi se raspravljat je li to na kraju bio minus ili plus. Povratak na temu: nema gdje Hezonja nije igrao.

- Popunjavam gdje treba. U karijeri sam igrao na svim mogućim pozicijama i sve mi je isto. Spreman sam za svaku ulogu – rekao je Hezonja za Sport klub nakon čega se ‘sudario’ s opaskom novinara kako su svi ‘ludi od sreće’, a on miran nakon osvajanja naslova.

- Inače sam takav, hladnokrvan, osim kada na terenu poludim. Hahaha... Vjerojatno ću poludit kad dođem doma, pa ču se počet derat i probuditi susjede.

Istaknuo je Dubrovčanin kako su imali pet biti ili ne biti utakmica u nizu, kako je svaka bila eliminacijska. Ne zaboravlja se kako je Partizan u četvrtfinalnoj seriji dobio prve dvije usred Madrida. I onda je krenulo. Prva u Beogradu, a treća u seriji, Partizan ima prvu meč loptu – slavi Real. Druga u Beogradu, a četvrta u seriji, Partizan ima drugu meč loptu – slavi Real. Majstorica u Madridu, Partizan ima 18 razlike na početku treće četvrtine – na kraju slavi Real.

- Niti jedna momčad na svijetu nema što Real ima. Ne samo sad. Real je kroz povijest stalno živ, stalno se vraća, stalno želi i vjeruje. Cijeli klub ima taj mentalitet – rekao je između ostalog Hezonja uz dodatak kako je on isti takav.

image

Sergio Llull i Rudy Fernandez su skupa podignuli pokal prvaka Europe, ostali Realovci, među njima i Dubrovčanin Mario Hezonja, čekaju da ‘polete‘ u zrak

Petras Malukas/Afp

Što dalje?

- Već razmišljam o naslovu prvaka Španjolske. Želim i taj trofej! – istaknuo je Dubrovčanin, koji je na početku sezone osvojio s Realom španjolski Super kup.

Govorio je i o hrvatskoj reprezentaciji.

- Mislim da je sad pravo vrijeme za skupit se i pokazat tko smo, treba i razgovarati s Bojanom Bogdanovićem. Nema više, ako itko može natjerati Bojana na povratak u reprezentaciju to sam ja, ja sam mu ipak dolje zemljak.

Aludirao je na činjenicu kako se Bojan skrasio u Dubrovniku...

- Ali nema ni smisla da mu prilazim ako mi ne počnemo raditi pomake prema naprijed. Da se konačno tu može izgraditi ozbiljna priča jer je neozbiljno da gubimo od ekipa od kojih smo gubili prošlo ljeto. Stvarno mi je stalo da napravimo nešto, ali sada gori pod nogama i treba se dokazivati. Mlade treba sada uzeti pod svoje i malo po malo će to ići na bolje – naglasio je treći Dubrovčanin s naslovom prvaka Europe!

Andro Knego i Adnan Bečić više nisu sami!

image

Walter Tavares i Mario Hezonja u trenucima slavlja nakon pobjede protiv Olympiacosa u finalu Eurolige

Petras Malukas/Afp
19. travanj 2024 15:45