StoryEditorOCM
AutomobilizamAUTOMOBILIZAM

ŽUPA DUBROVAČKA PRIJETI PRVAKU I NA KRUGU Dubrovnik Racing u Banja Luci stekao (samo) devet bodova prednosti!

25. lipnja 2019. - 14:32

Trebalo je sve početi prvi vikend u svibnju, u Sloveniji. Međutim, te dvije utrke na stazi u Cerklju održat će se 27. i 28. rujna. Tako je krug u Banja Luci ove sezone bio prva stanica nove sezone. Prošla je zaključena trijumfom Dubrovnik Racinga. Bio je baš savršen. Uzeo je svih pet naslova državnih prvaka, četiri pojedinačna te klupski. Hrvoje Čikor, Đivo Franić, Žarko Knego i Zoran Kotromanović su slavili u sve četiri grupe, dok je klupski Dubrovnik Racing osvojio 620 bodova, čak 437 bodova više od drugog Solina

Dubrovnik Racing je sad slavio na obje prve dvije utrke nove sezone, i u subotu, i u nedjelju, a u obje mu je prvi pratitelj na stazi u Banja Luci bila Župa dubrovačka, i to je bila vraški blizu. Prvog dana je branitelj naslova skupio šest bodova više, a u drugog tri. U obje je Dubrovnik Racing osvojio po 63 boda te vodi nakon prvog stanice, prve dvije utrke, sa samo 9 bodova više u odnosu na Župu dubrovačku koja ga prati i na brdskim stazama.

Na prvoj kružnoj utrci 2019. utrci u grupi 1 Ante Kriste (Župa dubrovačka) slavio je u klasi 2, u klasi 4 Marijo Barović (Župa dubrovačka) je bio četvrti, u grupi 2 Antonio Hernaut (Župa dubrovačka) treći u klasi 6, u grupi 3 Milan Brozinić (Dubrovnik Racing) drugi u klasi 9, a treći Maro Franić (Dubrovnik Racing). U grupi 4 u klasi 12 Zoran Kotromanović (Dubrovnik Racing) prvi, a drugi Veljko Bubičić (Dubrovnik Racing). 

Dan poslije, na drugoj utrci, Kriste opet prvi u grupi 1 u klasi 2, Barović šesti u klasi 4, u grupi 2 u klasi 6 Hernaus prvi, u grupi 3 u klasi 9 Franić drugi, a Brozinić četvrti te u grupi 4 klasi 12 Žarko Knego (Dubrovnik Racing) prvi, Kotromanović drugi, a Bubičić treći. 

Klupski poredak nakon prve dvije utrke sezone: 1. Dubrovnik Racing 126 bodova, 2. Župa dubrovačka 117 bodova, 3. Oneum Omiš 60 bodova, 4. Delta sport 50 bodova...

Iduće dvije utrke voze se krajem srpnja na Grobniku.

23. travanj 2024 08:46