StoryEditorOCM
AutomobilizamPRVENSTVO HRVATSKE NA KRUGU

Sad je službeno, Dubrovnik Racing i Euromarine DAS Racing Team stekli na Hungaroringu lijepu prednost, Pendo i Knego maksimalni, Velašević drugi...

Piše Tonči Vlašić
11. travnja 2022. - 17:44
Dragan Velašević (Ragusa Racing), Žarko Knego (Dubrovnik Racing), Luka Blažević (Ragusa Racing) i Mirko Pendo (Dubrovnik Racing)

Podvukla se crta pod prvi vikend prvenstva Hrvatske na kružnim stazama. Dinamične utrke, previše promjena vremena (kiša, niske temperature), nekoliko dvojbenih odluka sudaca, previše uporabe safety cara, svega je baš bilo, ali na kraju, klupski - Auto klub Dubrovnik Racing je dobio uvjerljivo prvi krug, prvog pratitelja, novo ime u 'obitelji', Auto klub Slavonija i Baranja Racing Osijek, ostavio lijepih 40 bodova (116 bodova Dubrovnik Racing, a 76 bodova SiB Racing Osijek), a u drugom krugu su bili rame uz rame (Dubrovnik Racing i SiB Racing Osijek po 89 bodova). Ostali nisu imali dovoljno 'konja za utrku', te treći Buzet Autosport nakon prvog vikenda zaostaje 117 bodova za Dubrovnik Racingom, koji ima 127 bodova više od Raguse Racinga, koja je četvrta u ukupnom poretku.

Na Hungaroringu je ukupno deset klubova osvajalo bodove, te ukupno tri Tima, a i tu je dubrovački imao najbolji start sezone – Euromarine DAS Racing Team ostvario je već lijepu prednost (ukupno 185 bodova u dvije bodovne trke). Drugi je Becker Print & Promo sa 128 bodova, a treći je Comtel Racing Team s 34 boda.

Utrke za pojedinačne naslove prvaka Hrvatske, koje će uzeti pobjednici grupa, tj. Divizija? Redom, Mirko Pendo (Dubrovnik Racing) je uzeo maksimalnih 59 bodova u Diviziji 1 (25 bodova za svaku pobjedu, 3 boda jer je bio najbrži na treningu, te po tri boda u svakoj utrci jer je imao najbrži krug). Luka Blažević iz Ragusa Racinga je bio treći u prvoj utrci (16 bodova), a drugi u drugoj bodovnoj utrci (20 bodova), plus drugi na treningu (2 dodatna boda). Drugi je s ukupno 38 bodova, dok je treći s 30 bodova Hrvoje Vukoje (SiB Racing Osijek).

U Diviziji 2 vodi Frane Jukić (Makarska) s 54 boda, dok prvi pratitelji, Nino Jeličić (Saint Christopher Racing Team) i Dado Velašević (Ragusa Racing), imaju po 29 bodova. Đivo Franić je na Hungaroringu osvojio 17 bodova, a Nikša Blažević (Ragusa Racing) 11.

Ante Alduk (SiB Racing Osijek) je prvi s 45 bodova, drugi Valter Nežić (Buzet autosport) osvojio je 40 bodova, a treći Luka Fabijančić (Dubrovnik Racing) 31 bod. Maro Franić je četvrti s 29 bodova.

U Diviziji 4 poveo je Nemanja Milovanović (SiB Racing Osijek) s 57 bodova, Frano Dubreta (Dubrovnik Racing) je drugi s 34 boda, a treći Zoran Kotromanović (Dubrovnik Racing) s 32 boda. Nikola Radnjić (Dubrovnik Racing) je osvojio 21 bod.

U Diviziji 8 Žarko Knego (Dubrovnik Racing) je bio bez konkurencije, te je uzeo maksimalnih 59 bodova.

Drugi vikend kruga je na Grobniku, voze se nove dvije bodovne trke, 25. i 26. lipnja. Ukupno je u sezoni deset bodovnih trka.

25. travanj 2024 17:51