StoryEditorOCM
AutomobilizamZBOG KORONAVIRUSA |

ODGOĐENA UTRKA U BANJA LUCI, NE I U ZALEĐU KAŠTELA Prvi ‘krug‘ državnog na čekanju, ne i drugo ‘brdo‘ na Malačkoj!

Piše Tonči Vlašić
23. lipnja 2020. - 18:18
Sedam dana nakon prve brdske utrke nove sezone, koja je održana u Skradinu, bilo je predviđeno da se održe prve dvije kružne utrke sezone, i to na stazi u Banja Luci, 27. i 28. lipnja. Međutim, nakon što se pogoršala situacija s koronavirusom u gradu domaćinu prve kružne utrke, ali i u susjednim državama, pa tako i u Lijepoj našoj, prvi 'krug' 2020. godine je odgođen. 

- Nismo donijeli odluku kad će se utrka u Banja Luci održati - rekao je Dragan Serden, predsjednik Odbora za auto sport Hrvatskog auto i karting saveza. 

image
Dragan Serden, predsjednik Odbora za auto sport Hrvatskog auto i karting saveza foto: Tonči Vlašić


- NIje bilo govora, te se nije govorilo o drugoj brdskoj utrci sezone prvenstva Hrvatske, ali i CEZ-a. Ona bi se trebala održati u predviđenom terminu. Dakle, na Malačkoj će se voziti 11. i 12. srpnja - dodao je Serden.

Podsjetnik, sezona na brdu, koja je kasnila zbog korona virusa, skraćena je na šest utrka na šest staza (Skradin, Malačka, Ilirska Bistrica, Sljeme, Buzet i posljednja utrka, 10. i 11. listopada u Dubrovniku na stazi Komolac - Brgat), a trebalo bi se održati i šest kružnih utrka (tri vikenda u tri grada, nu svakom po dvije utrke - osim u Banja Luci plan je voziti na našem Grobniku, te na stazi Ušće u Beogradu). 

Naslov klupskog prvaka Hrvatske na brdu brani Župa dubrovačka (nakon prve utrke nove sezone: 1. Dubrovnik Racing 73 boda, 2. Župa dubrovačka 53 boda, 3. Oneum Omiš 48 bodova...), a na kružnim utrkama Dubrovnik Racing.

image
Auto utrka na Malačkoj 2017. godine prvenstva Hrvatske na brdu foto: Tonči Vlašić
16. travanj 2024 14:39